Antena Meniu Search
x

Mesajul ei a emoționat o întreagă lume. Ultimele cuvinte ale unei JURNALISTE înainte de a fi executată de ISIS

Statul Islamic a executat o jurnalistă de origine siriană care realiza un reportaj pe teritoriul grupării jihadiste, în Rakka, scrie The Independent

Statul Islamic a executat o jurnalistă de origine siriană care realiza un reportaj pe teritoriul grupării jihadiste, în Rakka, scrie The Independent.

Ruqia Hassan este al cincilea jurnalist ucis de Statul Islamic din octombrie şi până acum, însă este primul jurnalist cu cetăţenie siriană al unui grupa care activează pentru drepturile omului executat de terorişti.

Tânăra, care folosea pseudonimul Nisan Ibrahim pe reţelele sociale, era reporter şi activist pentru "Rakka este măcelărită în tăcere", o organizaţie care lupta pentru drepturile omului în Siria.

Fondatorul organizaţiei a anunţat execuţia jurnalistei, prin intermediul unei postări pe Twitter, şi a redat ultimele cuvinte ale femeii: "Sunt în Rakka şi am primit ameninţări cu moartea. Când Statul Islamic mă va aresta, va fi în regulă pentru că îmi vor tăia capul şi voi muri cu demnitate, ceea ce e mai bine decât să fii umilit de ei".

Într-una dintre ultimele sale postări pe Facebook, Ruqia Hassan sfida gruparea teroristă şi metodele acesteia, după ce teroriştii au interzis reţeaua Wi-Fi în Rakka: "Foarte bine, tăiaţi-ne accesul la internet, porumbeii noştri mesageri nu au de ce să se plângă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mesajul ei a emoționat o întreagă lume. Ultimele cuvinte ale unei JURNALISTE înainte de a fi executată de ISIS