Antena Meniu Search
x

UPDATE! Atacul din Texas, revendicat de Statul Islamic

Doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, în Garland, la Dallas, au fost ucişi de către poliţie în noaptea de duminică spre luni

Doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, în Garland, la Dallas, au fost ucişi de către poliţie în noaptea de duminică spre luni

UPDATE 10:50 Un individ ce s-a prezentat sub numele de 'Abu Hussain AlBritani' susține că 'doi dintre frații noștri au deschis focul împotriva expoziției cu profetul Mahomed în Texas'.

'Abu Hussain AlBritani' ar fi potrivit SITE — organizația specializată în supravegherea site-urilor jihadiste — numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Potrivit SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept 'mujahedini'.

Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului.

Un paznic a fost împuşcat în picior. El a fost internat la un spital, unde a primit îngrijiri, iar ulterior a fost externat.

Poliţişti prezenţi pentru a ajuta la asigurarea securităţii evenimentului au deschis focul şi i-au omorât pe cei doi atacatori, a declarat Harns, potrivit Mediafax.

Identitatea atacatorilor nu a fost făcută publică imediat.

Poliţia federală (FBI) şi oficiali locali verificau dacă în vehiculul atacatorilor erau explozivi, a declarat un oficial din domeniul securităţii pentru CNN. Zona în care se află centrul a fost blocată.

Sediile firmelor din vecinătate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participanţii la eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Atacul din Texas, revendicat de Statul Islamic