Antena Meniu Search
x

De marți, harta Europei s-ar putea schimba! Catalonia vrea să-şi proclame independenţa

Doar câteva ore ne mai despart de un moment istoric, ce ar putea schimba soarta şi mai ales HARTA Europei.

Vezi și

Doar câteva ore ne mai despart de un moment istoric, ce ar putea schimba soarta şi mai ales HARTA Europei. Liderul Cataloniei este hotărât să proclame independenţa acestei regiuni şi ar putea să o facă mâine. Madridul nu face nici el paşi în spate. O încordare care a divizat Spania în două şi care a scos peste un milion de oameni în stradă. 

Divergenţele deloc ascunse dintre Madrid și Barcelona au aruncat Spania în cea mai gravă criză politică din ultimele patru decenii. După referendul de la 1 octombrie, pare să nu mai fie loc de compromis. 

Spania e în derivă, iar unitatea ei este ameninţată mai mult ca oricând. Liderul catalan, Carles Puigdemont, va susţine mâine un discurs în Parlamentul regiunii care are propria limbă şi cultură. Este şi ziua în care separatiştii ar putea să declare independenţa Cataloniei. 

Ruperea de ţara pe care o acuză de nepăsare i-ar putea arunca pe catalani într-un abis financiar. E un scenariu care nelinişteşte toată Europa. Tot mai multe firme se gândesc să se îndepărteze de acest haos şi să-şi mute sediile în oraşe mai sigure. Aseară, peste un milion de oameni au cerut pe străzile din Barcelona ca unitatea Spaniei să fie apărată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » De marți, harta Europei s-ar putea schimba! Catalonia vrea să-şi proclame independenţa