Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! De Paste, eroul din Afganistan a primit speranta

Eroii nu plang. De mai bine de un an, un soldat roman isi duce suferinta ca un luptator adevarat, intr-un carucior, la mii de kilometri de casa, in Statele Unite. Si-a pierdut ambele picioare si o mana, in razboiul din Afganistan

Vezi și

Pe o alee insorita din Potomac, Maryland, Florinel Enache priveste din nou spre cer, dupa un an de suferinta. Traieste. Insa pretul pe care l-a platit pentru viata nu incape in cuvinte. In razboiul altora, si-a pierdut ambele picioare si mana stanga. Nu si-a pierdut si credinta. Credinta romaneasca.

A vrut sa traiasca minunea Invierii printre romani, la o mica biserica din Maryland. Acolo l-a intalnit si pe Ghita Muresan. Caruia i-a impartasit bucuria lui cea mai mare: se va intoarce in sfarsit in Romania, dupa un an petrecut intr-un spital american.

Florinel Enache traieste, viseaza si se roaga in limba romana. Pofteste la mancarea romaneasca si urmareste numai la emisiunile din Romania. Desi, de un an, America ii e a doua casa. Acolo, e erou. Acolo e tara careia i-a platit un tribut de sange, in razboiul din Afghanistan.

La mii de kilometri distanta, intr-o casa modesta din Vrancea, familia lui Florinel isi asteapta eroul acasa. La un an de la tragedie, mandria li se impleteste cu durerea. “Cum o fi, numai sa vina si el acasa, sa fie si el socru mare, ca are si el un singur copil, saracul”, spune bunica lui.

Pentru ei, pentru Romania si pentru America, Florinel e erou. Dar intrarea in istorie, recunostinta, faima si atentia au un pret. Un pret pe care doar el, eroul, il va plati singur. O cruce grea, pe care o va purta pe umeri pentru tot restul vietii.

Pe 4 mai 2012, pe o autostrada afgana, plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost surprins de o explozie care l-a lasat olog pentru totdeauna. Un sacrificiu enorm, absurd poate, pentru care America e recunoscatoare. Presedintele Barack Obama l-a vizitat la spital de doua ori. I-a strans mana, cerandu-i parca iertare in numele destinului. In fata celui mai puternic om al planetei, Florinel Enache a tinut capul sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » EXCLUSIV!!! De Paste, eroul din Afganistan a primit speranta