Antena Meniu Search
x

Numărul de decese provocate de coronavirus a scăzut cu 64% în Marea Britanie, într-o săptămână

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat, marți, că încă 227 de persoane au fost răpuse de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.05.2020, 18:55

Peste 35.000 de britanici au fost răpuși de coronavirus până acum
227 de decese provocate de coronavirus au fost raportate în Marea Britanie, în ultimele 24 de ore - Hepta
  • Oficial, peste 35.000 de britanici au fost răpuși de coronavirus până acum.
  • Șase fotbaliști sau oficiali ai unor cluburi de fotbal, infectați cu noul coronavirus.

La prima vedere cifra este mare, însă specialiștii britanici susțin că vârful pandemiei de coronavirus a fost depășit.

Conform Daily Mail, specialiștii britanici se bazează pe faptul că marțea trecută, pe 12 mai, au fost raportate nu mai puțin de 627 de decese provocate de coronavirus, ceea ce înseamnă o scădere cu 64% a numărului de decese provocate de coronavirus.

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus a ajuns la peste 35.000, însă în continuare există temeri că numărul real al deceselor ar fi mult mai mare.

Specialiștii susțin că încă nu au fost raportate multe decese provocate de coronavirus în centrele de îngrijire a bătrânilor sau în centrele de îngrijiri paliative sau decese ale unor persoane care nu au mai ajuns să fie îngrijite la spital.

Astfel că numărul real al deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie ar fi undeva la peste 44.000.

Pe de altă parte, presa engleză anunță că șase fotbaliști sau oficiali de la trei cluburi din Premier League au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Rezultatele, înregistrate după o testare în masă care s-a efectuat pe 748 de fotbaliști sau oficiali ai cluburilor din prima ligă engleză.

Cei șase fotbaliști sau oficiali testați pozitiv se vor autoizola pentru câte șapte zile, urmând ca apoi să fie supuși unor noi teste.

Rezultatele de marți pun sub semnul întrebării posibilitatea ca liga engleză de fotbal să se reia la începutul lunii iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Numărul de decese provocate de coronavirus a scăzut cu 64% în Marea Britanie, într-o săptămână