Antena Meniu Search
x

Refugiat la Bruxelles, liderul separatist al Cataloniei lansează acuzaţii la adresa guvernului spaniol

Vezi și

Declaraţia de independenţă a Cataloniei a fost anulată de Curtea Constituţională din Spania. Aflat în Belgia, acolo unde spune că se simte în siguranţă, fostul lider catalan a precizat că nu va cere azil politic. Totuşi, el a denunţat ceea ce a numit abuzurile puterii spaniole şi i-a cerut Europei să ia măsuri.

Carles Puigdemont şi-a dezvăluit intenţiile chiar în ziua în care Curtea Constituțională a Spaniei a anulat declarația de independență a Cataloniei. 

Este o perioadă cu atât mai dificilă pentru fostul preşedinte al Cataloniei, cu cât procurorul general al Spaniei a cerut inculparea lui şi a întregii conduceri a fostului Guvern catalan, pentru rebeliune și delapidare de fonduri. Dacă vor fi găsiți vinovați, politicienii catalani riscă să petreacă 30 de ani după gratii.

Fostul lider catalan a anunţat că se va întoarce în Spania doar dacă Guvernul de la Madrid îi va garanta un proces corect. Apoi a făcut o promisiune: să respecte rezultatul alegerilor de pe 21 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Refugiat la Bruxelles, liderul separatist al Cataloniei lansează acuzaţii la adresa guvernului spaniol