Antena Meniu Search
x

DECLARAȚIE înfricoșătoare făcută în urmă cu câteva ore: "Ne-au declarat RĂZBOI"

Liderul Hezbollah a acuzat Arabia Saudită că declară război Libanului şi că îl reţine pe premierul libanez Saad al-Hariri împotriva voinţei acestuia.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a acuzat Arabia Saudită că declară război Libanului şi că îl reţine pe premierul libanez demisionar Saad al-Hariri împotriva voinţei acestuia.

"Pe scurt, este clar că Arabia Saudită şi oficialii saudiţi au declarat război Libanului şi Mişcării Hezbollah din Liban, dar trebuie să spun că este un război în Liban", a spus el.

Nasrallah a acuzat Arabia Saudită că ar fi dispusă să plătească "miliarde" Israelului pentru a lansa un atac militar asupra Libanului, ceea ce în opinia sa este "cel mai periculos lucru".

Pe acelaşi subiect

Liderul Hezbollah a reluat afirmaţia conform căreia Hariri a fost forţat să demisioneze de către saudiţi, precizând că acum nu există nicio urmă de îndoială asupra acestui lucru.

Mişcarea şiită Hezbollah este un aliat al Iranului şi se acuză reciproc cu Arabia Saudită pentru tensiunile din Liban şi din regiune.

Hariri a transmis într-o intervenţie televizată de la Riad că demisionează pentru că viaţa îi este ameninţată şi a lansat atacuri la adresa Hezbollah şi a Iranului.

Preşedintele libanez Michel Aoun şi alţi politicieni de rang înalt i-au solicitat să se întoarcă în ţară, ca urmare a suspiciunilor că ar fi reţinut de saudiţi în arest la domiciliu pentru a le face jocurile.

De altfel Aoun nu a acceptat demisia lui Hariri.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » DECLARAȚIE înfricoșătoare făcută în urmă cu câteva ore: "Ne-au declarat RĂZBOI"