Antena Meniu Search
x

Declarație surprinzătoare a lui Donald Trump, despre liderul Coreei de Nord: "Mulţi oameni au încercat să îi ia puterea..."

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a reafirmat duminică voinţa de a îndepărta ameninţarea nucleară nord-coreeană şi l-a calificat pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, ca fiind 'un tip destul de isteţ', transmit AFP şi EFE.

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a reafirmat duminică voinţa de a îndepărta ameninţarea nucleară nord-coreeană şi l-a calificat pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, ca fiind 'un tip destul de isteţ', transmit AFP şi EFE.

'La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-şi asume puterea. Mulţi oameni, sunt convins, au încercat să-i ia această putere, fie că a fost unchiul său sau alţii', a spus Trump, într-un interviu pentru programul 'Face the Nation' pe canalul CBS.

'Şi el totuşi a reuşit să o menţină. Aşa că, în mod evident, este un tip destul de isteţ', a declarat liderul american.

Legat de testele cu rachete balistice ale regimului nord-coreean, Donald Trump a subliniat că lucrează cu preşedintele chinez, Xi Jiping, unul din puţinii interlocutori de care ascultă Phenianul, pentru a reduce tensiunile şi a încerca să-l aducă pe calea raţiunii pe Kim Jong-Un.

'Dacă pregăteşte un test nuclear, nu voi fi fericit. Şi cred că de asemenea nici preşedintele chinez, care este un om foarte respectat, nu va fi fericit', a afirmat Trump, care a marcat la acest sfârşit de săptămână primele o sută de zile la putere.

Despre posibilitatea ca SUA să recurgă la o soluţie militară în faţa acţiunilor Coreei de Nord, Trump a declarat: 'Nu ştiu, vom vedea'.

Phenianul a realizat sâmbătă un nou test cu rachetă balistică. Aceasta aparent a explodat la câteva minute de la lansare, conform unor surse militare sud-coreene şi americane.

SUA au cerut ajutorul Chinei pentru a determina Phenianul să revină la masa negocierilor, fără a elimina o acţiune militară.

La începutul lunii, Beijingul a cerut 'prudenţă' tuturor părţilor după o altă lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Declarație surprinzătoare a lui Donald Trump, despre liderul Coreei de Nord: "Mulţi oameni au încercat să îi ia puterea..."