Antena Meniu Search
x

Defilare fastuoasă de Ziua Naţională a Franţei!

Franţa îmbracă straie de sărbătoare, cu ocazia Zilei Naţionale! Mii de trupe de elită franceze vor defila pe renumitul bulevard Champs Elysees.

Vezi și

Franţa îmbracă straie de sărbătoare, cu ocazia Zilei Naţionale! Mii de trupe de elită franceze vor defila pe renumitul bulevard Champs Elysees. 

Timp de 40 de minute, aproape 3.800 de militari vor participa la fastuoasa defilare militară de pe bulevardul Champs Elysees. Infanteria, trupele aeriene şi cele motorizate vor da un spectacol de neuitat de Ziua Naţională a Franţei, cu toate că sunt cu şapte sute mai puţin decât anul trecut.

Detaşamentul românesc format din militari de la regimentul 30 garda "Mihai Viteazul" şi studenţi ai celor trei academii: terestru, naval şi aerian vor defila pe Champs Elysee. La comandă e sergentul-major Bogdan Dobre, unul dintre cei peste 30 de români care au defilat acum şapte ani în cadrul paradei de Ziua Naţională a Franţei.

Parada va fi încheiată în forţă. Aproape trei sute de tineri din 76 de ţări vor face o coregrafie cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Iar, seara, Orchestra Naţională a Franţei va ţine un concert deosebit, încheiat cu focuri de artificii la Turnul Eiffel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Defilare fastuoasă de Ziua Naţională a Franţei!