Antena Meniu Search
x

Marş de amploare la Madrid pentru unitatea Spaniei. Liderul Cataloniei însă nu cedează

Demonstraţie de amploare la Madrid! Mii de manifestanţi pro-uniune au scandat împotriva liderului catalan.

Vezi și

Demonstraţie de amploare la Madrid! Mii de manifestanţi pro-uniune au scandat împotriva liderului catalan. Oamenii cer arestarea lui Carles Puigdemont, pe care îl consideră vinovat de criza politică din Spania. Acuzat de rebeliune, liderul separatist nu cedează însă. Puigdemont promite că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a construi o Catalonie liberă şi independentă.  Atât el cât şi şeful Poliţiei au fost destituiţi, iar vicepremierul Spaniei urmează să preia şefia Guvernului regional.

Gestul Cataloniei, care şi-a proclamat independenţa, a fost primit ca un act de sfidare, la adresa unei ţări întregi. Ieri, unionistii s-au unit la Madrid şi au cerut arestarea liderului secesionist.

După măsurile drastice ale Guvernului de la Madrid, Carles Puigdemont a îndemnat catalanii să se opună aplicării Articolului 155 şi să continue să lupte pentru independenţă. 

Alături de soţia sa, Marcela Topor, liderul catalan a mers aseară la Girona. Acolo, unde a fost primit cu... aplauze. 

După ce Madridul a demis întregul Guvern catalan şi a dizolvat Parlamentul regional, autorităţile au anunţat că vicepremierul Spaniei urmează să preia conducerea Executivului de la Barcelona. În plus, ministerul spaniol de Interne l-a destituit pe şeful Poliţiei catalane şi a trimis în regiune peste 30 de mii de poliţişti.  

Cu toate acestea, oficialii de la Madrid dau undă verde liderului regiunii separatiste să candideze la alegerile anticipate din decembrie.

Peste 150.000 de români locuiesc în Catalonia. Şi ei se tem că, din cauza crizei politice, îşi vor pierde locurile de muncă. 

Ministerul român de Externe a precizat că ţara noastră sprijină ferm suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei. O reacţie similară au avut atât Uniunea Europeană, cât şi Statele Unite.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Marş de amploare la Madrid pentru unitatea Spaniei. Liderul Cataloniei însă nu cedează