Antena Meniu Search
x

Un chinez a făcut o descoperire incredibilă: Oraş subacvatic, vechi de 1300 de ani

Mergem acum în China să descoperim un oraş uluitor de acum 1300 de ani, acoperit în totalitate de ape. E la 40 de metri adâncime şi s-a păstrat intact vreme de 50 de ani, din momentul în care a fost inundat. Tocmai de aceea i se spune acum Atlantida Chinei.

Vezi și

Tocmai de aceea i se spune acum Atlantida Chinei. Porţi din piatră sculptate cu motive chinezeşti, scări de lemn aproape impecabile.

Oraşul acvatic Shi Cheng sau Oraşul Leului impresionează în primul rând prin modul în care s-a conservat. Apoi observi milioane şi milioane de detalii. Sculpturi ce ar putea sta foarte bine într-un muzeu. Clădiri ce arată mult mai bine decât multe din cele de la suprafaţă.

Departe de lumina soarelui, în adâncul apei, doar câţiva norocoşi au ocazia să vadă minunile ascunse de 50 de ani. Oraşul, ridicat în urmă cu 1300 de ani, a fost inundat voit după ce autorităţile au decis construirea unui dig în zonă. Localnicii au fost strămutaţi şi oraşul înghiţit cu totul de apă.

Acum însă, după o jumătate de secol, "Atlantida Chinei" a devenit publică graţie unui agent de turism, care s-a scufundat şi a filmat totul.

Imaginile au fost preluate de toate marile agenţii de ştiri ale lumii. Fapt ce a luminat şi autorităţile locale. Aşa că oraşul scufundat va deveni cât de curând obectiv turistic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un chinez a făcut o descoperire incredibilă: Oraş subacvatic, vechi de 1300 de ani