Antena Meniu Search
x

Descoperiri uimitoare despre tutun! "Nu ne aşteptam la asta!"

Cercetătorii străini au arătat, cu ajutorul unor mostre de păr prelevate de la mumii descoperite în regiunea orașului chilian San Pedro de Atacama, că civilizaţiile prehispanice cunoşteau planta de tutun, ba chiar o şi fumau

Intervalul istoric este cuprins între anii 100 î.d.Hr și 1450 d.Hr., conform unui material publicat de LiveScience.com. De asemenea, consumul de nicotină se producea la nivelul întregii societăți, indiferent de statusul social sau de averea fiecăruia.

Această descoperire infirmă teoria destul de răspândită în rândul arheologilor și antropologilor conform căreia oamenii din această regiune au fumat tutun pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a trece la substanțe halucinogene. "Noi demonstrăm că această ipoteză este incorectă. Nimeni nu se aştepta la asta", a explicat Hermann Niemeyer, specialist în chimie organică de la Universitatea Chile din Santiago.

Acest studiu al tabagismul populaţiilor prehispanice provine din analiza mostrelor de păr prelevate de la 56 de mumii descoperite în Chile, mumii care provin din perioada 100 î.d.Hr. — 1450 d.Hr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Descoperiri uimitoare despre tutun! "Nu ne aşteptam la asta!"