Antena Meniu Search
x

CARNAGIU la Londra. Premierul Theresa May a anunţat DETALII ŞOCANTE despre atacator şi a vorbit despre iminenţa unor noi ATENTATE TERORISTE (VIDEO)

Informaţii de ultimă oră în cazul atacului de la Londra, soldat cu cinci morţi! Premierul britanic Theresa May a anunţat că autorul carnagiului a acţionat singur şi că nu sunt motive să se creadă că există riscul unor atacuri iminente, scrie BBC News.

Informaţii de ultimă oră în cazul atacului de la Londra, soldat cu cinci morţi! Premierul britanic Theresa May a anunţat că autorul carnagiului a acţionat singur şi că nu sunt motive să se creadă că există riscul unor atacuri iminente, scrie BBC News.

Potrivit şefului Executivului britanic, autorul atacului este cetăţean născut în Marea Britanie şi, în urmă cu câţiva ani, a fost anchetat de MI5 pentru că era suspectat de extremism violent.

May a confirmat astăzi, într-un discurs susţinut în Camera Comunelor, că doi români se află printre persoanele rănite în atacul de la Westminster.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Un act de terorism a încercat să reducă la tăcere democraţia. Nu ne temem, iar hotărârea noastră nu se va clătina niciodată în faţa terorismului, dar britanicii nu se tem şi nu ezită. Ne întâlnim aici, în cel mai vechi Parlament, pentru că ştim că democraţia şi valorile pe care le presupune vor triumfa întotdeauna.

Aceste valori, libertatea de exprimare, libertatea, drepturile omului şi statul de drept sunt reprezentate aici, în acest loc, dar sunt împărtăşite de oameni liberi din toată lumea. Un terorist a venit într-un loc unde oameni de toate naţionalităţile şi culturile se strâng să sărbătorească ce înseamnă să fii liber şi şi-a vărsat furia fără discriminare împotriva unor bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi”, a subliniat şefa Guvernului britanici, precizând că a “ fost un atac împotriva oamenilor liberi din toată lumea”, a spus Theresa May în Parlament.

Theresa May a prezentat apoi filmul evenimentelor de miercuri: “La 14.40 un singur atacator a intrat cu viteză cu maşina în pietonii de pe Westminster Bridge, omorând doi oameni şi rănind aproximativ alţi 40. Pe lângă cei 12 britanici internaţi, ştim că victimele includ trei copii francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un italian, un american şi doi greci. Şi suntem în contact cu Guvernele ţărilor celor răniţi”. 

May a precizat că printre răniţi se numără şi trei ofiţeri de poliţie care se întorceau de la un eveniment în onoarea lor şi că doi dintre ei sunt în continuare în stare gravă.

“Atacatorul a părăsit apoi vehiculului şi a s-a apropiat de un ofiţer de poliţie la Carriage Gates, atacând acel ofiţer de poliţie cu un cuţit mare, înainte de a fi împuşcat letal de un poliţist înarmat”, a precizat prim-ministrul.

May a explicat că nu va creşte nivelul de alertă de teroristă. Acesta este în prezent sever, cu un nivel sub cel maxim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » CARNAGIU la Londra. Premierul Theresa May a anunţat DETALII ŞOCANTE despre atacator şi a vorbit despre iminenţa unor noi ATENTATE TERORISTE (VIDEO)