Antena Meniu Search
x

Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța

Doi irakieni de 27 de ani au fost arestați, marți, în Franța, fiind acuzați că l-au ucis pe Mihai Spătaru, camionagiu profesionist, într-o de pe autostrada A28. Procurorii francezi au dezvăluit cum au reușit să-i prindă pe suspecți, după aproape o lună de la crimă. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.06.2021, 18:27

În noaptea de 16 spre 17 mai, brăileanul Mihai Spătaru, șofer român de TIR, se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, între Abbeville și Amiens, în zona de odihnă Translay. Era cu soția lui, împreună cu care făcea echipaj pe TIR.

Cei doi veneau din Anglia şi urmau să facă o livrare în Spania. La un moment dat, Mihai i-a spus soţiei că merge la toaletă, a coborât din camion, dar a fost atacat cu o sabie şi înjunghiat de două ori, în inimă şi spate. Tânărul de 39 de ani a murit la scurt timp, sub privirile îngrozite ale soţiei.

O mască de protecție a dus la prinderea criminalilor lui Mihai

Marţi, 15 iunie, la aproape o lună de la teribila crimă, procurorii francezi au anunţat că au fost prinşi presupuşii criminali ai lui Mihai. Este vorba despre doi irakieni ambii în vârstă de 27 de ani. Unul a fost arestat în regiunea Rouen, celălalt în Grand-Synthe din nord. 

Potrivit France Bleu, unul dintre suspecţi a fost prins cu ajutorul unei măşti chirurgicale, care i-a căzut în parcare în noaptea crimei. Anchetatorii au prelevat probe ADN de pe mască, ceea ce a dus la identificarea bărbatului. Cu toate acestea, cei doi irakieni contestă faptele. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 30 de ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța