Antena Meniu Search
x

DEZASTRUL provocat de uraganul Irma: ”A DISPĂRUT o civilizație veche de 300 de ani” (GALERIE FOTO)

Uraganul Irma ajunsese la cea mai mare intensitate, de Categoria 5, și avea un diametru de 600 de kilometri atunci când a lovit mica insulă Barbuda, din Oceanul Atlantic.

Uraganul Irma ajunsese la cea mai mare intensitate, de Categoria 5, și avea un diametru de 600 de kilometri atunci când a lovit mica insulă Barbuda, din Caraibe.

Aproape toți cei 1800 de locuitori ai insulei fuseseră evacuați înainte ca uraganul să lovească, ei fiind transportați pe insula vecină, Antigua.

Însă, au fost și curajoși care au rămas pe insulă, în momentul în care vântul a atins 250 de km/h și a devastat aproape în întregime clădirile de pe această insulă.

Pe acelaşi subiect

“Dezastrul este complet! Pentru prima dată în 300 de ani, nu mai este niciun rezident pe insula Barbuda. O civilizație care a rezistat mai bine de trei secole a dispărut”, a spus Ronald Sanders, ambasadorul insulelor Antigua și Barbuda la ONU.

Uraganul a provocat moartea a trei persoane în Barbuda și distrugerea a peste 95 la sută din locuințe. Reabilitarea zonei este considerată a fi mult prea costisitoare de către autoritățile locale, fiind nevoie de mulți ani și de 200 de milioane de dolari.

Ronald Sanders a adăugat că Irma a fost un monstru, care a distrus fauna și flora din Caraibe, astfel încât apele și-au schimbat culoarea.

“A fost un monstru uriaș. Insula și oamenii de pe insulă nu aveau nicio șansă“, a mai spus Sanders.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » DEZASTRUL provocat de uraganul Irma: ”A DISPĂRUT o civilizație veche de 300 de ani” (GALERIE FOTO)