Antena Meniu Search
x

DEZVĂLUIRI incredibile făcute de un oficial american de rang înalt: Hackerii ruşi au vizat sisteme electorale din 21 de state în campania din SUA

Hackerii ruşi au vizat sisteme electorale în 21 de state americane în campania de anul trecut, a declarat miercuri un oficial american de rang înalt, relatează BBC News

Hackerii ruşi au vizat sisteme electorale în 21 de state americane în campania de anul trecut, a declarat miercuri un oficial american de rang înalt, relatează BBC News.

Jeanette Manfra de la Departamentul Securităţii Interne (DHS) a refuzat să dezvăluie numele acestor state, în cadrul unei audieri, într-o comisie a Senatului, citând acorduri de confidenţialitate.

Însă ea a spus că nu există probe care să arate că buletinele de vot au modificate în aceste atacuri.

Serviciile americane de informaţii cred că Moscova s-a amestecat în alegeri cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să învingă.

Manfra, subsecretarul interimar însărcinat cu securitatea cibernetică în cadrul departamentului, a fost audiată miercuri în Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului, care anchetează un presupus amestec al Moscovei în alegerile americane din 2016.

”La ora actuală avem probe potrivit căror au fost vizate sistemele legate de alegeri în 21 de state”, a declarat ea.

Însă deparatamentul are în continuare încredere în sistemul de vot american, pentru că este ”fundamental rezistent”, a spus ea.

Kremlinul a negat în mai multe rânduri orice implicare în atacuri cibernetice în alegeri, iar Trump a respins acuzaţii potrivit cărora echipa sa de campanie a fost complicea Rusiei în ”ştiri false”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a refuzat marţi să spună dacă Trump crede că Rusia s-a amestecat în alegerile americane din 2016.

”Eu nu am stat să discut cu el despre această chestiune anume”, a declarat Spicer în informarea de presă zilnică.

”Evident, am avut de-a face cu o mulţime de alte probleme astăzi (marţi). Aş fi încântat să intru în legătură”.

Senatorul Mark Warner, democratul cu cel mai înalt rang în Comisie, a argumentat miercuri că ţara ”nu mai este sigură”, prin faptul că se ascunde care state au fost vizate de hackeri.

Atât Arizona, cât şi Illinoisul au confirmat anul trecut că sistemele lor de înregistrare a voturilor au fost atacate de hackeri.

Senatorul republican Marco Rubio şi-a exprimat şi el îngrijorarea şi a adăigat că, în timp ce ancheta continuă, ”este important ca americanii să înţeleagă cum funcţionează sistemul nostru de vot şi se comunică asta în timp real”.

Manfra a repetat declaraţii anterioare, în audieri, ale lui Samuel Liles, directorul interimar al diviziei cibernetice în cadrul DHS.

Liles a declarat în Congres că DHS a detectat activităţi ale unor hackeri primăvara şi vara trecute, iar ulterior a primit rapoarte cu privire la încercarea cibernetică a sistemelor electorale.

Însă, a adăugat el, ”niciunul dintre aceste sisteme nu a fost implicat în numărarea voturilor”.

Liles a mai declarat că ”un număr mic de reţele a fost exploatat - ei au reuşit să treacă de uşă”.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » DEZVĂLUIRI incredibile făcute de un oficial american de rang înalt: Hackerii ruşi au vizat sisteme electorale din 21 de state în campania din SUA