Antena Meniu Search
x

Din moarte, o româncă a salvat doi copii! Le-a dat inima şi rinichii

Românca spulberată pe o şosea din Portugalia va salva, după moarte, viaţa a doi copii. Inima şi unul dintre rinichi le vor reda şansa la o viaţă fără suferinţă.

Vezi și

Un şofer i-a răpit acestei femei ce a avut mai drag. Pe Ema, fiica de 28 de ani.

A murit sub roţile unei maşini, la mii de kilometri distanţă de casă. În Portugalia, unde plecase, în urmă cu şapte ani, să muncească.

Când şi-a luat fetiţa în braţe să traverseze, portughezul a prins-o în plin şi a luat-o. Nici nu s-a uitat la fete, a spus că vorbea la telefon şi cu o mână în buzunar, era pasiv, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, spune Georgeta Ivan, mama tinerei decedate.

Cu răni grave la cap, Ema s-a stins după cinci zile de comă. A salvat, însă, după moarte, viaţa a doi copii care aveau nevoie urgentă de transplat.

Inima nu avut nimic şi un rinichi. O să salveze două vieţi. Un copil de zece ani şi unul de unsprezece ani, spune Adriana, sora ei.

În urmă cu o săptămână, Ema se întorcea de la biserică, împreună cu fetiţa ei de trei ani. Tânăra a trecut drumul, cu cea mică în braţe. O maşină a lovit-o şi a aruncat-o zece metri în aer. Cu tot cu copil.

Cu braţele încleştate în jurul fetiţei, femeia a rămas nemişcată pe asfalt. A făcut din trupul ei scut pentru viaţa copilului.

Mai demult spunea ea către sora ei că dacă ea păţeşte ceva în Portugalia să luăm fetiţa acasă, să avem grijă de ea, spune mama Emei.

O hemoragie internă i-a grăbit Emei sfârşitul. La Poiana Stampei, în Suceava, o aşteaptă o mamă îndoliată şi şase fraţi mai mari. Impresionaţi de tragedia familiei, localnicii şi autorităţile din cele două ţări i-au oferit ajutor.

Va fi repatriată zilele acestea.Costurile au fost suportate printr-o colectă de fonduri în cadrul comunităţii româneşti din sudul Portugaliei din Algarve, a declarat Vasile Gheorghe Popovici, Ambasadorul Romaniei in Portugalia.

Fetiţa Emei ar putea fi dată în grija tatălui sau a bunicilor materni.

Şoferul care a ucis-o pe Ema este liber. Poliţia, încă aşteaptă rezultatul necropsiei.

A recunoscut că a lovit-o, dar a plecat, n-a stat. Şi-a aprins o ţigară, a urcat în maşină şi a plecat, spune Andreea, sora Emei. Tatal meu nu a fost de acord deloc sa dea organele. O inimă, inima nu avut nimic, şi un rinichi.

Ema va salva doua vieti. Un copil de zece ani si unul de 11 ani.

Costurile repatrierii Emei vor fi suportate printr-o colectă de fonduri în cadrul comunităţii româneşti din sudul Portugaliei din Algarve.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Din moarte, o româncă a salvat doi copii! Le-a dat inima şi rinichii