Antena Meniu Search
x

Directorul FBI a fost demis. Donald Trump l-a concediat, ca în emisiunea The Apprentice

Directorul FBI, James Comey, a fost demis de Președintele SUA. Donald Trump l-a informat printr-o scrisoare. Comey a avut un rol controversat în campania pentru alegerile prezidențiale câștigate de Trump.

Directorul FBI, James Comey, a fost demis de Președintele SUA. Donald Trump l-a informat printr-o scrisoare. Comey a avut un rol controversat în campania pentru alegerile prezidențiale câștigate de Trump.

James Comey era de aproape patru ani Directorul FBI. A primit vestea demiterii sale printr-o scrisoare semnată de Președintele SUA.

”Dragă domnule director Comey,

Am primit scrisorile Procurorului General și Procurorului General-Adjunct care recomandă demiterea dumneavoastră din funcția de Director al Serviciului Federal de Investivații. Am acceptat recomandările lor și, prin urmare, mandatul dumneavoastră e terminat și sunteți îndepărtat din funcție, iar decizia se aplică imediat”, scrie Donald Trump.

Mesajul lui Donald Trump sună în mod izbitor cu cel folosit de el în emisiunea The Apprentice: Ești concediat!

”Deși apreciez foarte mult că m-ați informat, în trei ocazii separate, că nu sunt sub investigație, totuși, sunt de acord cu concluzia Departamentului Justiției, că nu sunteți capabil să conduceți în mod eficient FBI.

E esențial să găsim o nouă conducere a FBI care să restabilească încrederea publică în misiunea sa vitală de a aplica legea.

Vă urez mult succes în eforturile dumneavoastră viitoare”, a încheiat Donald Trump, în scrisoarea de demitere.

James Comey, care în 2015 a vizitat și România, a devenit o figură controversată în administrația americană în timpul campaniei electorale de anul trecut, pentru prezidențiale. În plină cursă electorală, directorul FBI a anunțat redeschiderea anchetei în scandalul emailurilor trimise de Hillary Clinton de pe adresa personală, când era Secretar de Stat.

Partizanii lui Hillary Clinton și ea însăși îl acuză pe Comey că, prin acel anunț controversat, ea a pierdut alegerile, în dauna lui Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Directorul FBI a fost demis. Donald Trump l-a concediat, ca în emisiunea The Apprentice