Antena Meniu Search
x

Djohar Tarnaev a fost inculpat, oficial, pentru acte de terorism

Djohar Tarnaev a fost pus, oficial, sub acuzare pentru acte de terorism, in ancheta privind atentatele din Boston

Mai exact, tanarul de 19 ani este suspectat ca, alaturi de fratele sau mai mare ucis, a pus la cale cele doua atentate comise la maratonul din Boston si ca ar fi folosit o arma de distrugere in masa, dupa cum arata un comunicat al Departamentului de Justitie, potrivit CNN.

Mai mult decat atat, i-a fost atribuit un avocat din oficiu care sa-l reprezinte in fata instantei. O data probabila pentru audiere ar fi 30 mai.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat ca decizia de a nu-l trata pe Tarnaev ca pe un inamic combatant este "absolut modul corect de a proceda." Carney a mentionat, de asemenea, ca din cauza ca Tarnaev este un cetatean american, nu poate fi judecat de catre o comisie militara.

In ciuda faptului ca este ranit serios si puternic sedat, Tarnaev raspunde la intrebari de la patul sau de spital dand din cap, a declarat o sursa apropiata anchetei pentru CNN. Autoritatile cer ca tanarul de 19 de ani sa spuna daca exista mai multe bombe, explozivi sau arme ascunse si daca altcineva a mai fost implicat. In plus, anchetatorii merg in camera lui Tarnaev, la fiecare cateva ore, pentru a pune intrebari in prezenta medicilor, a mai declarat sursa citata.

Oamenii legii considera ca Djohar Tarnaev si fratele sau, Tamerlan Tarnaev, au fost in spatele atacurilor langa linia de sosire a maratonului din Boston, in care au fost ucise trei persoane si ranite alte peste 170.

Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca sa fie condamnat la moarte.

Foto: Facebook

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Djohar Tarnaev a fost inculpat, oficial, pentru acte de terorism