Antena Meniu Search
x

Dmitri Rogozin s-a întâlnit cu Igor Dodon, în ciuda deciziei guvernului moldovean de a-l declara pe vicepremierul rus persona non grata

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a întâlnit cu preşedintele Igor Dodon în marja ceremoniei de învestire a preşedintelui iranian reales Hassan Rohani, la Teheran, relatează Tass.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a întâlnit cu preşedintele Igor Dodon în marja ceremoniei de învestire a preşedintelui iranian reales Hassan Rohani, la Teheran, relatează Tass.

”Discuţiile cu preşedintele Igor Dodon au avut loc la Ambasada Rusiei în Iran”, a anunţat Rogozin pe Twitter.

Dodon a declarat pentru Tass, la sosirea la Teheran, că intenţiona să se întâlnească cu Rogozin în marja evenimentelor dedicate învestirii în funcţie a lui Rohani.

”Întâlnirea este planificată la Ambasada rusă la ora locală 14.30 (13.00, ora României)”, declara şeful statului moldovean.

Pe acelaşi subiect

El a precizat că intenţiona să discute cu vicepremierul rus despre decizia Guvernului moldovean de a-l declara persona non grata, în pofida faptului că Rogozin este emisarul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru regiunea separatistă moldoveană Transnistria şi copreşedinte al unei comisii interguvernamentale moldoveano-ruse.

O vizită a lui Rogozin în Republica Moldova, pe 28 iulie, nu a mai avut loc, după ce România a refuzat ca avionul la bordul căruia se afla să survoleze teritoriul acestui stat membru UE.

Potrivit companiei, acest zbor regulat pe ruta Moscova-Chişinău a primit interdicţia de a intra în spaţiul aerian românesc din partea serviciului de trafic aerian, care a preczat că la bordul aeronavei se afla o ”persoană sancţionată” de Uniunea Europeană.

Avionul a aterizat în capitala belarusă Minsk, de unde Rogozin a luat un zbor Aroflot către Moscova.

Vicepremierul rus se află la Teheran la conducerea unei delegaţii ce participă la ceremonia de învestire lui Rohani. Moscova şi Teheranul sunt aliaţii Damascului în războiul civil din Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Dmitri Rogozin s-a întâlnit cu Igor Dodon, în ciuda deciziei guvernului moldovean de a-l declara pe vicepremierul rus persona non grata