Antena Meniu Search
x

Documente Football Leaks: Lionel Messi are un salariu fabulos la FC Barcelona

Internaţionalul argentinian Lionel Messi are la FC Barcelona câştiguri cumulate de peste 100 de milioane de euro brut pe an, conform Football Leaks.

Lionel Messi

Internaţionalul argentinian Lionel Messi are la FC Barcelona câştiguri cumulate de peste 100 de milioane de euro brut pe an, conform unor documente Football Leaks.

Deși presa știa că Messi s-a înțeles în 2017 cu FC Barcelona pentru un salariu de 40 de milioane de euro pe an, L’Equipe scrie că la 30 iunie 2017 tatăl jucătorului şi clubul s-au înţeles ca argentinianul să aibă un salariu de 400 de milioane de euro pe patru ani, respectiv până în 2021.

“Este prima dată în istoria fotbalului când un jucător obţine un venit garantat care depăşeşte 100 de milioane de euro pe sezon”, notează Mediapart, conform L’Equipe.

Evoluția salariului lui Messi la FC Barcelona

În 2000, când a ajuns la FC Barcelona, la vârsta de numai 13 ani, Messi primea 50.000 de euro pe an. Abia după 4 ani s-a ales cu prima mărire de salariu. A fost una consistentă: salariul i-a crescut de peste 10 ori, până la 520.000 de euro pe an.

În 2005, contractul i s-a modificat de două ori: prima dată a crescut la 1,2 milioane de euro pe an, apoi s-a dublat la 2,4 milioane. Doi ani mai târziu, Messi câştigă 4,8 milioane de euro.

Messi a semnat cu FC Barcelona în 2014 un contract pe 4 ani, cu un vent garantat de 22,8 milioane pe an.

Starul FC Barcelona are 30 de trofee câştigate cu cea mai iubită echipă a Spaniei, printre care 8 titluri de campion în La Liga şi 4 în UEFA Champions League.

Clauza lui de reziliere ar fi de 300 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Documente Football Leaks: Lionel Messi are un salariu fabulos la FC Barcelona