Antena Meniu Search
x

Doi ani de la alegerea lui Papa Francisc

S-au împlinit doi ani de când Papa Francisc a fost ales în fruntea Bisericii Catolice. Suveranul pontif a ales această zi pentru a proclama un An Sfânt Extraordinar care va începe în luna decembrie.

Vezi și

S-au împlinit doi ani de când Papa Francisc a fost ales în fruntea Bisericii Catolice. Suveranul pontif a ales această zi pentru a proclama un An Sfânt Extraordinar care va începe în luna decembrie

Papa a mărturisit, într-un interviu, că regretă un singur lucru: că nu mai poate ieşi pe stradă, printre oameni, fără să-l recunoască nimeni.

Anunţul că anul viitor va fi unul Sfânt sau Jubiliar i-a surprins pe cei ce asistau la slujba din Bazilica Sfântul Petru. De regulă, anii jubiliari sunt cei a căror cifră se împarte la 25, dar Papii pot să proclame, în mod extraordinar, asemenea ani dedicaţi unei anumite teme. De această dată, Francisc a ales Mila divină.

Probabil nu întâmplător, Papa şi-a făcut anunţul în ziua în care s-au împlinit doi ani de la alegerea sa. Suveranul pontif a dobândit, de atunci, o popularitate comparată doar cu a regretatului Ioan Paul al Doilea. Deşi unii îl critică pentru atitudinea relaxată faţă de unele dogme sau pentru limbajul familiar, Papa Francisc este simpatizat, între altele, chiar din aceste motive. Interviul de ieri pentru televiziunea mexicană a fost, din nou, presărat cu remarci cuceritoare.

Pe un ton mai serios, Papa a deplâns suferinţele imigranţilor şi a condamnat "tirania sistemului economic care are drept centru banul, şi nu omul". El a spus, de asemenea, că nu se aşteaptă la un pontificat mai lung de 4 - 5 ani, din care doi au şi trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi ani de la alegerea lui Papa Francisc