Antena Meniu Search
x

Video Doi morţi şi 14 răniţi, în urma unui bombardament din Doneţk. Ruşii au sărbătorit 9 ani de la anexarea Crimeei: Putin a fost prezent

În timp ce în Ucraina continuă să provoace dezastru, în Crimeea ruşii au celebrat cu festivităţi şi concerte nouă ani de la anexarea Crimeei. Vladimir Putin chiar a vizitat peninsula. Pe de altă parte, preşedintele turc a anunţat prelungirea acordului internaţional privind exportul de cereale ucrainene. Durata concretă nu a fost anunţată, însă, potrivit unui oficial ucrainean, va fi de încă 120 de zile.

de Redactia Observator

la 19.03.2023, 07:20

Vezi și

Doi oameni au murit şi alţi 14 au fost răniţi în urma atacurilor ruseşti în două oraşe din Doneţk. Guvernatorul regiunii a declarat că trei dintre victime se află în stare critică la spital după ce trupele ruseşti au folosit muniţie cu dispersie. Între timp, în Crimeea s-au sărbătorit nouă ani de la anexarea peninsulei. O coloană de motociclişti, cunoscuţi sub denumirea de Lupii Nopţii, au mers prin capitală, acompaniaţi de maşini din care flutura steagul Rusiei. Pe lângă concertele şi evenimentele festive, mai mulţi voluntari au plantat copaci în Grădina Amintirilor, un gest în memoria soldaţilor care au murit în operaţiunile din Ucraina, dar şi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a ţinut neapărat să viziteze Crimeea în ziua aniversării

Vladimir Putin a ţinut neapărat să viziteze Crimeea în ziua aniversării. Liderul de la Kemlin a vizitat un muzeu arheologic din Sevastopol, în cadrul căruia se află şi o şcoală de arte şi un centru de copii. "Acum nouă ani, locuitorii din Crimeea şi Sevastopol au luat decizia istorică finală şi de netăgăduit să devină încă o dată şi definitiv parte a unei mari ţări. Evident, problemele de securitate sunt prioritare pentru Crimeea şi Sevastopol, în special astăzi. Vom face tot ce putem să respingem orice ameninţare", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

În Moscova, tot cu ocazia a nouă ani de reunificare, aşa cum o numeşte Kremlinul, peste 5.000 de oameni s-au adunat în faţa a 20 de ambasade stăine. Au caracterizat ţările, printre care Statele Unite, Franţa, Germania şi Polonia, ca fiind "neprietenoase" şi au protestat faţă de faptul că furnizează arme letale regimului ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi morţi şi 14 răniţi, în urma unui bombardament din Doneţk. Ruşii au sărbătorit 9 ani de la anexarea Crimeei: Putin a fost prezent