Antena Meniu Search
x

Doi oameni au murit si 44 au fost raniti la o corida din Columbia

Doi morti si 44 de raniti s-au inregistrat la ultima editie a unui festival traditional al luptelor cu tauri din Columbia. Barbati fara nicio experienta de toreadori coboara in arena ca sa infrunte taurii, iar intalnirea se soldeaza, de fiecare data, cu victime.

Coridele pentru amatori, numite “corralehas”, sunt foarte populare in Columbia, mai ales pe litoralul Caraibelor. Ele se desfasoara in arene improvizate in care sunt eliberati pe rand, de fiecare data, in jur de 30 de tauri.

Pentru a-si dovedi barbatia, spectatorii coboara in arena si isi asuma rolul toreadorilor, de multe ori dupa ce si-au facut curaj cu alcool. Spre deosebire de coridele obisnuite, taurii nu sunt ucisi. Din nefericire, nu acelasi lucru se poate spune despre oameni.

Animalul l-a luat prin surprindere pe unul dintre spectator si l-a impuns. Potrivit medicilor care se aflau la fata locului, a fost o rana foarte profunda, care a ajuns pana la inima.

Barbatul impuns in inima a murit pe loc, iar un altul, care incercase sa stapaneasca taurul infuriat, a decedat la spital, in urma ranilor suferite.

Militantii pentru protectia animalelor cer, de multa vreme, interzicerea acestor coride improvizate pe care le considera barbare si periculoase atat pentru oameni, cat si pentru tauri. Dar localnicii spun ca este vorba de un simplu spectacol ca oricare altul, iar accidentele, chiar mortale, se pot intampla si in alte forme de distractie. 

Foto: rcnradio.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi oameni au murit si 44 au fost raniti la o corida din Columbia