Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi puşcaşi marini americani, filmaţi în timp răpesc un om de afaceri pentru o răscumpărare de 2.9 milioane de dolari - VIDEO

Doi puşcaşi marini au fost arestaţi după ce a ieşit la iveală o filmare în care răpeau un om de afaceri din Bangkok pentru o răscumpărare de 2,9 milioane de dolari.

de Larisa Andreescu

la 20.05.2021 , 16:49

Louis William Ziskin, în vârstă de 52 de ani, și Jeremy Hughes Manchester, în vârstă de 41 de ani, l-au atăcat pe Wen Yu Chung, în vârstă de 60 de ani, pentru că un contract PPE (echipament protectiv personaş) a eșuat.

Răpirea, surprinsă de camerele de supraveghere

Celor doi soldaţi li s-au alăturat alţi doi bărbaţi, complici, care au încercat să îl pună la pământ pe omul de afaceri taiwanez. Incidentul a avut loc în plină zi într-un restaurant din Bangkok.

Articolul continuă după reclamă

Clienţii aflaţi în incintă au urmărit cu groază cum Yu Chung a fost apucat de gât și brațe și târât din restaurantul L'Oliva pe 28 martie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Polițiștii i-au arestat pe Louis Ziskin, Jeremy Manchester, polițistul thailandez Kristsnaporn Thapthawee și thailandezul Ekbodin Prasitnarit în data de 15 mai, potrivit The Sun.

Ziskin devenise director executiv al unei companii de tehnollogie din Los Angeles după ce a fost eliberat din închisoare, unde a stat 12 ani pentru contrabandă de droguri. Pe site-ul său, numește perioada încarcerării ca fiind o perioadă de „reflecție personală”. Anul trecut, încheiase un contract pentru a cumpăra mănuși de nitril de aproape 3 milioane de dolari de la Paddy The Room Trading Company Limited, a raportat Bangkok Post.

Cu toate acestea a pierdut banii în urma unui conflict de afaceri ulterior. Pentru a-şi recupera pierderile a venit cu ideea de a organiza pur şi simplu răpirea afaceristului.

Suspecții l-au răpit pe Chung și au cerut familiei și angajatorului său 2,95 milioane de dolari, dar nu au avut prea mult noroc. Oamenii au alertat imediat poliţia, iar în urma presiunilor, banda a eliberat victima în faţa unui spital.

Ziskin este de asemenea acuzat că l-a angajat pe detectivul israelian Michael Greenberg, cel care l-a sfătuit şi a complotat pentru răpirea şi răscumpărarea lui Yu Chung.

Forțele de ordine thailandeze au făcut public şi un videoclip care arată mai mulți ofițeri thailandezi în echipament în fața ușii hotelului său cerându-i lui Ziskin să deschidă ușa.

Un traducător al grupului a fost auzit strigând: „Ieșiți sau spargem uşa pentru a pătrunde în cameră. Vă rugăm să ieșiți ușor”.

Potrivit lui Chung, un total de opt persoane au fost implicate în răpirea sa, ceea ce înseamnă că patru indivizi se află încă în libertate.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Doi puşcaşi marini americani, filmaţi în timp răpesc un om de afaceri pentru o răscumpărare de 2.9 milioane de dolari - VIDEO