Antena Meniu Search
x

Casa unor romani a fost centrul operatiunilor de capturare a lui Djohar Tarnaev

Doi romani au fost martori la arestarea celui mai cautat terorist dupa 11 septembrie. Sotii Ciuc locuiesc in Watertown, la cativa metri de curtea in care Djohar Tarnaev a incercat sa se ascunda dupa ce politistii i-au dat de urma.

Vezi și

La patru zile de atunci, romanii rememoreaza clipele de groaza ca si cum s-ar fi intamplat acum.

Inregistrarea video difuzata de politia din Boston il surprinde pe Tarnaev chiar in timp ce se ascundea in barca din curtea aflata peste drum de casa in care locuieste familia Ciuc.

„A fost de groaza! Au zis ei 200 de impuscaturi. De la mine, de la unul din dormitoarele de sus, te uiti direct in barca”, povesteste Olga Ciuc.

In haosul creat, romanii au fost evacuati, iar casa lor s-a transformat in centru al operatiunilor de capturare a tanarului vinovat de moartea a trei oameni si ranirea a 170 la maratonul din Boston. Olga si Dumitru Ciuc abia acum realizeaza cat de mare a fost pericolul.

“Cand am intrat in casa, toate geamurile de la dormitor erau luate, pentru ca ei au fost aici, in casa, si au fost in pozitie ca sa poata sa vada sau sa traga in caz de atac. Au mutat mobilele, ca sa aiba locuri la geamuri. Iti spun, era ca la razboi aici! Am chiar si cateva gloante in casa, cum au tras ei”, mai spune romanca.

Aproape doua ore a durat schimbul de focuri dintre politie si suspectul de 19 ani. Acum, tanarul este in spital si respira cu ajutorul aparatelor. Era grav ranit dinainte ca politia sa intervina. Ranile au fost, de altfel, si cele care l-au dat de gol. 

“Am vorbit cu vecinul a cui e barca. El a mers si i-a zis nevestei: Ar fi timpul sa ridic prelata asta de pe barca. S-a uitat in spate si a vazut ca era putin taiata la prelata ata cu care a fost legata si, cand a ridicat, i-a vazut aluia picioarele ca era acolo si o balta mare de sange. Atunci a venit in casa si a sunat 911”, isi aminteste Olga Ciuc.

Djohar Tarnaev a fost pus sub acuzare pentru omucidere si posesie de arme de distrugere in masa. Risca sa isi petreaca tot restul vietii in inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Casa unor romani a fost centrul operatiunilor de capturare a lui Djohar Tarnaev