Antena Meniu Search
x

Doliu în lumea muzicii. Un mare chitarist s-a stins din viaţă

A iubit muzica şi a devenit legendă a muzicii flamenco, dar niciodată nu s-a folosit de celebritate pentru a ieşi în evidenţă.

Celebrul chitarist Paco de Lucia a murit în Mexic, în urma unei crize cardiace. El avea 66 de ani şi o carieră uriaşă în spate.

În 2004 a primit cel mai important premiu al Spaniei, cel al Principelui de Asturias pentru Artă.

La acel moment, juraţii au spus despre el:

Stilul său a constituit o adevărată şcoală pentru tinerele generaţii iar arta sa a devenit cel mai important ambasador al culturii spaniole în lume. A depăşit graniţele şi genurile muzicale pentru a deveni un muzician de dimensiuni universale.

Dincolo de chitara flamenco, el a explorat de asemenea repertoriul clasic spaniol, de la Isaac Albeniz la Manuel de Falla, emoţiile bossa novei şi jazzului. Tot ceea ce putea fi exprimat cu cele şase corzi ale chitarei s-a aflat în mâinile lui”.

Născut la 21 decembrie 1947,. în oraşul spaniol Algeciras şi Andaluzia, sub numele Francisco Sanchez Gomez, a devenit un chitarist cunoscut la numai 18 ani, odată cu primul album.

A cucerit întreaga lume şi a cântat cu nume importante ale muzicii mondiale, cum ar fi pianistul jazz Chick Corea sau chitaristul jazz-rock Al Di Meola.

sursă: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doliu în lumea muzicii. Un mare chitarist s-a stins din viaţă