Antena Meniu Search
x

Anchetatorii ruşi iau în calcul inclusiv ipoteza teroristă în cazul prăbuşirii avionului TU-154. Sunt 93 de morţi

Este doliu în Rusia, dar şi în restul lumii. Un avion militar rus cu 92 de oameni la bord, între care 64 de membri ai corului Armatei Roşii, s-a prăbuşit în Marea Neagră. Artiştii mergeau în Siria să petreacă Anul Nou alături de trupele de pe front.

Vezi și

Este doliu în Rusia, dar şi în restul lumii. Un avion militar rus cu 92 de oameni la bord, între care 64 de membri ai corului Armatei Roşii, s-a prăbuşit în Marea Neagră. Artiştii mergeau în Siria să petreacă Anul Nou alături de trupele de pe front.

Un spectacol complet. O demonstraţie de talent pe care artiştii corului Alexandrov nu o vor mai da la capacitate maximă niciodată. Avionul în care era jumătate din ansamblu s-a prăbuşit în zori, în apropiere de Soci. Unul dintre ultimele showuri le-au susţinut în octombrie, la Constanţa şi la Bucureşti, la nici 300 de kilometri de locul unde au pierit.

Aeronava a plecat de la Moscova şi făcuse o escală în Crimeea, pentru realimentare. Era 4 şi jumătate ora României când aparatul, un avion militar Tupolev 154, s-a ridicat, din nou de la sol. 9 jurnalişti şi personal militar li s-au alăturat cântăreţilor cu destinaţia Siria, unde urmau să petreacă Anul Nou cu trupele. Dirijorul corului, maiorul Konstantin Vladimirovici Mayarov era, şi el la bord. 

Fragmente ale avionului au fost descoperite la un kilometru şi jumătate distanţă de coastă, într-un loc unde apa nu are mai mult de 60-70 de metri adâncime. Două ipoteze sunt luate în calcul. Aeronava ori a lovit un stol de păsări ori a suferit o avarie tehnică. Ipoteza unui atac terorist este exclusă.

Pe acelaşi subiect

Zece cadavre au fost recuperate. Potrivit informaţiilor actualizate, trupurile au fost urcate la bordul unei nave de salvare, operaţiunile de căutare continuă. Zona unde avionul TU-154 s-a prăbuşit a fost extinsă la 10,5 kilometri pătraţi.

Numit după compozitorul imnului Federaţiei Ruse, Alexandru Alexandrov, corul a cântat la sediul NATO şi chiar în faţa Papei Ioan Paul al Doilea, în 2004. În 2009, au participat şi la Eurovision. Vladimir Putin a decretat că luni e zi de doliu naţional.

Deşi iniţial au respins ipoteza teroristă, anchetatorii au revenit şi spun că iau în calcul inclusiv varianta unui atentat. Ipotezele unei defecţiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj, de asemenea, sunt vizate. În plus, anchetatorii au analizat şi pista privind folosirea unui combustibil de slabă calitate, care ar fi afectat avionul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Anchetatorii ruşi iau în calcul inclusiv ipoteza teroristă în cazul prăbuşirii avionului TU-154. Sunt 93 de morţi