Antena Meniu Search
x

Donald Trump a fost blocat şi pe YouTube pentru cel puţin şapte zile

O nouă lovitură pentru Donald Trump în ceea ce priveşte activitatea sa în mediul online. După ce a fost blocat pe Facebook și pe Instagram, pe termen nedeterminat, iar contul său de Twitter a fost suspendat definitiv, preşedintele în funcţie a fost blocat şi pe YouTube.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 13.01.2021, 07:44

Reprezentanţii platformei video au invocat riscul de incitare la violenţă
Donald Trump a fost blocat şi pe YouTube pentru cel puţin şapte zile - Profimedia Images
  • Donald Trump a fost blocat şi pe YouTube
  • Preşedintele în funcţie postase o înregistrare, care potrivit reprezentanţilor platformei, incinta la violenţă

YouTube a blocat canalul preşedintelui american Donald Trump pentru cel puţin 7 zile. Reprezentanţii platformei video au invocat riscul de incitare la violenţă.

''Având în vedere preocupările legate de violenţă, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul preşedintelui Trump, aşa cum am făcut în cazul altor canale unde există îngrijorări legat de securitate în secţiunea de comentarii'', a transmis YouTube.

O înregistrare video recent publicată pe canalul preşedintelui în funcţie a incitat la violenţă, a confirmat compania. Din acest motiv, respectivul clip a fost înlăturat. YouTube a refuzat să dea detalii legate de înregistrarea care a reprezentat o abatere de la politica platformei, însă a precizat că după o o săptămână va reanaliza decizia, potrivit news.ro. 

Donald Trump, blocat şi pe alte reţele sociale

Platforma YouTube era singura reţea majoră din social media care nu îi suspendase accesul lui Trump. Asta după ce Facebook şi Instagram i-au suspendat contul pe perioadă nedeterminată, iar Twitter i-a interzis complet accesul preşedintelui american, suspendând contul definitiv.

În urma acestei măsuri, nu va mai putea fi încărcat conţinut pe canalul lui Trump şi nici nu vor mai putea fi făcute transmisiuni live pentru cel puţin şapte zile. Aceasta perioadă poate fi oricând extinsă.

Conform regulilor YouTube, două abateri ale unui canal duc la o suspendare a acestuia pentru două săptămâni, iar după trei abateri duc la blocarea permanentă a contului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a fost blocat şi pe YouTube pentru cel puţin şapte zile