Antena Meniu Search
x

Donald Trump este acuzat, după întâlnirea cu Vladimir Putin, că a intrat în jocul periculos al preşedintelui rus

După întâlnirea cu Vladimir Putin, Donald Trump este intens criticat. Chiar şi susţinătorilor săi l-au acuzat că a fost marioneta preşedintelui rus.

Vezi și

După întâlnirea cu Vladimir Putin, Donald Trump este intens criticat. Chiar şi susţinătorilor săi l-au acuzat că a fost marioneta preşedintelui rus. Mulţi l-au numit pe Trump chiar trădător, după ce a dat vina pe propria ţară pentru relaţiile precare cu Rusia.

Adversarii politici i-au reproşat lui Donald Trump că a preferat să-l creadă pe Vladimir Putin în scandalul privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 decât să ofere credit agenţiilor de informaţii americane.  

Charles Schumer, senator democrat: "În toată istoria acestei ţări, americanii nu au văzut niciodată un preşedinte al Statelor Unite care să susţină un adversar aşa cum preşedintele Trump l-a susţinut pe preşedintele Putin."

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator de California: "A fost jenant. A stat acolo ca un tăițel mic şi umed, ca un fan boy. Mă întrebam când îi va cere un autograf sau un selfie."

Donald Trump a fost mustrat inclusiv de membrii propriului partid. 

"Conferinţa de presă din Helsinki a fost una dintre cele mai nedemne prestaţii ale vreunui preşedinte american din istoria recentă", a scris John Mccain, pe pagina sa de Twitter.

Iar internetul a fost inundat de ironii în care preşedintele american este întruchipat drept marioneta liderului rus. Acestea reflectă imaginea unui şef de stat aproape solitar în administraţia de la Washington, care continuă să se întrebe dacă rușii au încercat să influențeze alegerile din SUA, susţin jurnaliştii străini.

Unii internauţi şi-au adus aminte de întâlnirile lui Barack Obama cu Vladimir Putin. Şi au remarcat atitudinea dură, care l-a intimidat la un moment dat pe preşedintele ruşilor.

Acuzat că încearcă să submineze democraţia din Statele Unite, Putin a susţinut şi ieri că Rusia nu s-a implicat în alegerile prezidenţiale americane.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Nu sunt deloc interesat de această problemă. Este vorba de jocuri politice la nivel intern în Statele Unite."

Vladimir Putin a recunoscut, însă, în timpul conferinţei de presă din Helsinki, că şi-a dorit ca Donald Trump să câştige scrutinul din 2016. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Donald Trump este acuzat, după întâlnirea cu Vladimir Putin, că a intrat în jocul periculos al preşedintelui rus