Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Donald Trump, declaraţii scandaloase la adresa Kamalei Harris: "E indiană sau este de culoare?". Reacţia vice-preşedintelui SUA

Donald Trump face afirmaţii scandaloase la adresa noii sale adversare în cursa pentru Casa Albă. Fostul preşedinte o acuză pe Kamala Harris că s-a declarat femeie de culoare peste noapte, doar ca să câştige capital electoral. Cu mamă indiană şi tată din Jamaica, Harris nu a putut decât să se amuze pe seama acuzaţşiilor rivalului său.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 21:25

Declaraţia controversată a fost făcută de Donald Trump chiar în faţa a zeci de jurnalişti de culoare. "O știu de multă vreme, indirect, nu direct. Ea a fost întotdeauna de origine indiană și a promovat mereu doar originea indiană. Nu am ştiut că este de culoare până acum câţiva ani, când s-a întâmplat să devină de culoare şi acum vrea să fie cunoscută ca fiind de culoare. Aşa că, nu ştiu, este indiană sau este de culoare?", a declarat Donald Trump.

Kamala Harris nu şi-a ascuns niciodată originile

Kamala Harris nu şi-a ascuns niciodată originile. S-a născut dintr-un tată jamaican și o mamă indiană. Este prima femeie din istorie vicepreşedinte al Statelor Unite şi prima pesoană de culoare şi cu origini asiatice în această funcţie. Harris s-a amuzat de declaraţiile adversarului ei. "Donald Trump a vorbit la adunarea anuală a Asociaţiei Jurnaliştilor de Culoare. A fost acelaşi spectacol ca întotdeauna: diviziune şi lipsă de respect. Poporul american merită mai mult. Merităm un lider ce înţelege că diferenţele ne unesc nu ne separă", a declarat Kamala Harris.

Vezi și

Ultimele sondaje de opinie arată că 74 la sută din comunitatea de afro-americani ar vota pentru Kamala Harris la alegerile din noiembrie. La întâlnirea cu jurnaliştii, Trump spera să câştige capital electoral. Comnferinţa s-a terminat însă brusc, cu jumătate de oră mai devreme. Analiştii politici de peste Ocean pun declaraţiile nefericite ale lui Donald Trump pe seama faptului că miliardarul s-a văzut nevoit să-şi schimbe campania din mers, după ce s-a trezit pe ultima sută de metri cu un nou rival. Unul dintre nepoţii lui Trump spune însă că opiniile sale rasiste sunt cunoscute în sânul familiei şi spune că el va vota cu Harris.

"Fiecare familie are unchiul ei nebun. Unchiul meu Donald este un nebun atomic şi şi-a pus amprenta pe istoria familiei", a declarat Fred Trump al III-lea, nepotul lui Donald Trump. Democraţii şi-au schimbat şi ei strategia. Într-o declarație recentă a echipei de campanie a Kamalei Harris, Donald Trump este catalogat drept un bătrân ciudat, lucru care l-ar enerva la culme pe fostul preşedinte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump, declaraţii scandaloase la adresa Kamalei Harris: "E indiană sau este de culoare?". Reacţia vice-preşedintelui SUA