Antena Meniu Search
x

Donald Trump, în primul său discurs despre Starea Naţiunii, a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor

Visul american se destramă pentru români. În primul său discurs despre Starea Naţiunii, Donald Trump a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor.

Vezi și

Visul american se destramă pentru români. În primul său discurs despre Starea Naţiunii, Donald Trump a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor, program prin care zeci de mii de români s-au stabilit în ţara tuturor posibilităţilor. Pe un ton care a amintit de promisiunile anti-imigraţie din campania electorală, preşedintele Statelor Unite a vorbit despre o ţară împovărată de imigranţi.

"Loteria Vizelor, un program care oferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, de îndemânare sau de siguranţa poporului nostru. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigraţie bazat pe merit, care admite oameni calificaţi, care doresc să muncească." 

Aceste cuvinte le-au dat fiori reci multor români care vor să trăiască visul american. În fiecare an, prin Loteria Vizelor, 50.000 de oameni pot obține permis de ședere în Statele Unite și să beneficieze de toate drepturile unui cetățean american. 

Până acum, aproximativ 25.000 de români au ajuns pe tărâmul făgăduinţei prin programul Loteria Vizelor. 

Pe acelaşi subiect

În primul său discurs asupra Stării Naţiunii, Donald Trump şi-a asumat meritele pentru crearea a milioane de locuri de muncă şi pentru o rată minimă a şomajului. 

Apoi, anunţul că închisoarea de la Guantanamo rămâne deschisă a fost primit cu aplauze de republicani. La final, de la tribuna Congresului american, cel mai bogat preşedinte al SUA a făcut apel la unitate.

Discursul a fost o probă de foc şi pentru cuplul prezidenţial american. Melania Trump şi-a făcut apariţia singură, în Congres, pentru prima dată după izbucnirea noului scandalul sexual în care este implicat preşedintele. 

Într-un costum Dior, prima doamnă a Statelor Unite a atras toate privirile când a intrat în sală. Ţinuta aleasă a transmis un dublu mesaj. Albul vine în contrast cu negrul ales de victimele abuzurilor sexuale. Aceasta este şi culoarea sufragetelor, mișcare de emancipare de la începutul secoului trecut, al cărei scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, în primul său discurs despre Starea Naţiunii, a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor