Antena Meniu Search
x

Donald Trump: Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel pentru industria auto

Donald Trump a numit alegerile prezidenţiale din toamnă drept un punct de cotitură în istoria ţării şi a prezis despre un "măcel" pentru industria auto dacă nu va fi ales, referindu-se la un dezastru economic 

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 16:04

Donald Trump prezice sfârșitul democrației americane dacă va pierde alegerile din 2024: "Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel pentru ţară"
- Profimedia

"5 noiembrie va fi cea mai importantă dată din istoria ţării noastre", a declarat Donald Trump la un miting în Ohio (nord), la patru zile după ce s-a asigurat de nominalizarea republicană, aşa cum a făcut preşedintele Biden în tabăra democrată.

Descriindu-şi victoria la alegerile primare republicane drept "cea mai rapidă înregistrată vreodată", el a subliniat că aceasta înseamnă o aşteptare de peste şapte luni înainte de meciul retur al alegerilor din 2020. "Este o eternitate când ai oameni incompetenţi la conducerea ţării şi care o conduc spre pierdere", a spus el.

"Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel (n.r. dezastru economic)", a declarat Donald Trump, referindu-se la industria auto americană şi la efectele uzinilor de maşini construite de China în Mexic. 

"Lăsaţi-mă să spun ceva, China, dacă mă asculți, președinte Xi... aceste uzine monstru de mașini pe care le construiești chiar acum în Mexic și crezi că puteţi face asta, crezi că o să ne vinzi mașinile alea fără a angaja americani? Vom pune tarife de 100% pentru fiecare mașină care iese pe poartă și nu veți putea să le vindeți dacă voi fi ales. Dacă nu sunt ales, va fi un măcel (n.r. dezastru economic) şi asta nu e partea cea mai rea. Va fi un măcel (n.r. dezastru economic) pentru țară. Şi asta nu e partea cea mai rea. Dar nu vor vinde acele mașini, ei construiesc fabrici masive." a spus Trump.

Revanşa alegerilor din 2020 nu pare să stârnească entuziasm, în special din cauza vârstei înaintate a celor doi candidaţi: 81 de ani Joe Biden şi 77 de ani Donald Trump. Dar duelul se anunţă deosebit de aspru, punctat de atacuri la adresa formei fizice şi a capacităţilor cognitive ale candidaţilor, notează AFP

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Donald Trump: Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel pentru industria auto