Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump, rănit şi evacuat de urgenţă în timpul unui miting. Un individ care a tras mai multe focuri de armă a fost "neutralizat"

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost rănit și evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă, scriu AFP şi Reuters.

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 11:05

Donald Trump, rănit la mitingul din Pennsylvania
Donald Trump, rănit la mitingul din Pennsylvania - Profimedia Images

Donald Trump "este în siguranţă", a anunţat la scurt timp un purtător de cuvânt al Secret Service, însărcinat cu securitatea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi. Potrivit BBC, individul care a tras focurile de armă a murit, în urma confruntării cu agenţii Secret Service. 

A fost ultimul miting al lui Donald Trump înainte de Convenţia republicană unde urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al Partidului Republican în faţa preşedintelui democrat în exerciţiu, Joe Biden, la alegerile din noiembrie.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service. După câteva clipe, s-a ridicat, înconjurat de agenţii care l-au escortat de la scenă până la maşina lui. El şi-a ridicat pumnul în aer, sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi.

Articolul continuă după reclamă

Joe Biden, informat despre incident

Pe acelaşi subiect

"Am văzut mulţi oameni aruncându-se la pământ, părând confuzi. Am auzit focurile de armă, a sunat ca ceva între petarde şi un pistol de calibru mic", a declarat pentru AFP la faţa locului un simpatizant, John Yeykal.

Preşedintele Biden a fost informat despre situaţie, a anunţat Casa Albă.

Consecinţele acestui eveniment asupra campaniei sunt deocamdată incalculabile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump, rănit şi evacuat de urgenţă în timpul unui miting. Un individ care a tras mai multe focuri de armă a fost "neutralizat"