Antena Meniu Search
x

Două sute de ani de la Bătălia de la Waterloo

S-au dat lupte grele pe un câmp din centrul Belgiei, cu doar câteva zile înaintea comemorării a două secole de la Bătălia de la Waterloo. Sute de soldaţi francezi, conduşi de Napoleon Bonaparte, au îndreptat armele spre cei din armata prusacă

Vezi și

S-au dat lupte grele pe un câmp din centrul Belgiei, cu doar câteva zile înaintea comemorării a două secole de la Bătălia de la Waterloo. Sute de soldaţi francezi, conduşi de Napoleon Bonaparte, au îndreptat armele spre cei din armata prusacă

Zece mii de spectatori au privit cu sufletul la gură bătălia, care a părut extrem de reală, iar la final, i-au aplaudat minute în şir. 

Este un eveniment istoric şi este bicentenarul bătăliei. Încrezător şi cu dorinţă mare de a ieşi învingător! Aşa a intrat Napoleon Bonaparte în Bătălia de la Ligny, unde soldaţii săi s-au luptat cu cei din armata prusacă.

Mareșalul von Blücher a călătorit în timp ca să-i conducă pe soldaţii armatei prusace.

La fel ca acum două secole, strategiile lor de luptă au dat greş, iar armata lui Napoleon Bonaparte a învins.

Bătălia de la Ligny este ultima victorie a împăratului francez şi a avut loc înaintea celei de la Waterloo, care a adus sfârşitul epocii lui Napoleon. 10 mii de spectatori au stat pe margine şi au rămas impresionaţi de realismul luptei. Iar la final, i-au răsplătit pe soldaţi cu ropote de aplauze.

Peste trei zile, la Waterloo, Napoleon Bonaparte va încerca să-şi ia revanşa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Două sute de ani de la Bătălia de la Waterloo