Antena Meniu Search
x

Două zile până la Carnavalul de la Rio

Mai sunt doar două zile până la Carnavalul de la Rio, considerat cea mai mare petrecere din lume. Şcolile de samba fac ultimele repetiţii iar una dintre ele le-a pus dansatoarelor o condiţie inedită: să aibă corpuri naturale şi nu "îmbunătăţite" cu silicoane.

Vezi și

 Pregătirile au intrat în linie dreaptă şi la Ministerul Sănătăţii, care are, însă, cu totul alte griji. Dansatoarele mai mult sau mai puţin îmbrăcate sunt o emblemă vie a carnavalului de la Rio.

Dar ceea ce turiştii scapă, poate, din vedere este că Brazilia este şi ţara unde operaţiile estetice şi implanturile cu silicon au ajuns o adevărată manie în rândul femeilor.

O cunoscută şcoală de samba din Rio afirmă, însă, că frumuseţea naturală este mai preţioasă decât cea obţinută cu silicon. Aşa că le interzice dansatoarelor să-şi pună implanturi, iar ele sunt total de acord.

Iar dovada o oferă chiar dansatoarele "naturale", nu doar pe sambodrom ci şi la repetiţii.

Carnavalul este şi cadrul potrivit pentru idile, pe cât de pasionate pe atât de trecătoare. Iar ministerul brazilian al sănătăţii le reaminteşte bărbaţilor că, într-o ambianţă atât de încinsă, trebuie să aibă mereu la îndemână prezervative.

A venit carnavalul, am vrut să petrec noapte şi zi: m-am dus la policlinică şi m-am asigurat pentru nebunii! arată folie cu prezervative, bănuiesc

Campania este susţinută de clipuri amuzante, dar problema este una foarte serioasă. Ministerul estimează că, în prezent, 150.000 de brazilieni sunt, fără să ştie, purtătorii virusului HIV.

Pe lângă propagandă, în timpul carnavalului, se vor distribui, pe scară mare, prezervative gratuite, pentru ca petrecerea să nu aibă urmări nefaste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Două zile până la Carnavalul de la Rio