Antena Meniu Search
x

Dragoș, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, deputat în Costa Rica

Cel mai mic dintre copiii regretatului interpret de muzică populară, Ion Dolănescu se poate considera un om împlinit. Nu fără sacrificii însă. Dragoş Dolănescu şi-a clădit singur un drum în viaţă, deşi a moştenit un nume cu greutate.

Vezi și

Cel mai mic dintre copiii regretatului interpret de muzică populară Ion Dolănescu se poate considera un om împlinit. Nu fără sacrificii însă. Dragoş Dolănescu şi-a clădit singur un drum în viaţă, deşi a moştenit un nume cu greutate. Ce-i drept nu i-a călcat pe urme în totalitate tatălui său. Lui i-a plăcut mai mult politica decât muzica. Nu o face aici în ţară, ci peste Ocean, în Costa Rica. Recent a ocupat şi un fotoliu de deputat acolo. Dragoş Dolănescu a prezentat, în exclusivitate, unei echipe Observator cum arată viaţa lui de politician, în statul central-american.

De un sfert de secol, Costa Rica este ţara lui. Jumătate român, jumătate costarican, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu nu şi-a uitat niciodată prima patrie. Pe biroul din San Jose, are o agendă cu tricolorul României, iar pe perete, portretul tatălui său. 

DRAGOŞ DOLĂNESCU, deputat în Costa Rica: Este o mândrie să fi avut un semenea tată. Toţi Dolăniştii ne mândrim cu el şi sper că ..sunt sigur că şi copiii mei o să se mândrească cu bunicul şi să-i duc eu numele şi nepoţii cu mândrie mai departe.

Speră să îl facă mândru, pe drumul politicii.  Şi-a văzut visul cu ochii, în urmă cu câteva luni, când a reuşit să câştige împreună cu partidul său suficiente voturi încât să intre în Parlamentul din Costa Rica. De atunci, Dragoş Dolănescu spune că viaţa i s-a schimbat radical. Şi vrea, la rândul său,  să schimbe şi el vieţile locuitorilor de acolo.

DRAGOŞ DOLĂNESCU, deputat în Costa Rica: Treaba cu muzica este un har, de la Dumnezeu. La care unii le-a dat acest har şi trebuie să-l foloseşti si să alini sufletul şi inimii oamenilor şi de-asta este un har. Mie mi-a plăcut întotdauna să îi ajut pe oameni, de asta sunt psiholog de profesie. Am intrat în lume politică şi am înfiinţat un partid politic pentru că vreau să ajut pe oameni, de asta...fiecare cu harul său.

De când a devenit deputat, Dragoş Dolănescu munceşte ore în şir.  Cum pasiunea cere sacrificii, cu greu are timp de vacanţe, alături de soţie şi de cei trei copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Dragoș, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, deputat în Costa Rica