Antena Meniu Search
x

DRAMĂ ROMÂNEASCĂ ÎN SUA: 5 adolescenţi români, victimele unui accident groaznic. Tinerii erau la colindat, la comunitatea de români din Oregon (VIDEO)

Patru adolescenţi români au fost implicaţi într-un grav accident rutier, în statul american Oregon, în timp ce mergeau la colindat. Unul dintre ei, în vârstă de 16 ani, a murit, iar ceilalţi patru, cu vârstele între 14 şi 17 ani, au fost răniţi. Unul dintre ei este în stare foarte gravă.

Vezi și

Patru adolescenţi români au fost implicaţi într-un grav accident rutier, în statul american Oregon, în timp ce mergeau la colindat. Unul dintre ei, în vârstă de 16 ani, a murit, iar ceilalţi patru, cu vârstele între 14 şi 17 ani, au fost răniţi. Unul dintre ei este în stare foarte gravă.

O tragedie a lovit comunitatea românească din statul american Oregon, chiar în aceste zile de Crăciun. Cinci adolescenţi români au fost victimele unui accident violent, în timp ce mergeau la colindat, la membrii comunităţii.

Unul dintre tineri, Samuel Chiriac, 16 ani, a murit în urma impactului. Un alt adolescent, Seba Pop, de 17 ani, se zbate între viaţă şi moarte, pe patul de spital. Iar ceilalţi trei au fost, de asemenea, răniţi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit poliţiei americane, cei cinci băieţi făceau parte dintr-un grup mai mare de adolescenţi români, care mergea la colindat, cu trei maşini, în convoi. Ei făceau escale la casele membrilor Bisericii Penticostale Româneşti din Portland. La volan era Seba Pop şi se pare că băiatul a intrat într-o depăşire, dar, din cauza ceţii şi a poleiului n-a mai putut controla maşina. Automobilul a derapat într-o curbă şi s-a izbit de parapetul de pe marginea drumului. Impactul s-a soldat cu un dezastru.

Adolescenţii români aflaţi în celelalte două maşini au alertat familiile şi au chemat imediat ajutoare. Echipele de intervenţie au găsit la locul accidentului o scenă dezolantă.

Pe unul dintre cei cinci adolescenţi, pe Samuel, nu l-au mai putut salva. Alţi trei băieţi au fost duşi la spital în stare gravă. Al cincilea, în vârstă de 14 ani, a scăpat cu răni minore.

Îndoliată, comunitatea românească s-a mobilizat pentru a ajuta familia lui Samuel. Pe un site de donaţii, românii au făcut apel pentru a strânge 12 mii de dolari, necesari înmormântării. Peste 10 mii de dolari s-au strâns deja.

Românii s-au mobilizat şi pentru salvarea şoferului de 17 ani, a cărui stare e extrem de gravă. Medicii americani de la Spitalul din Portland sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale lui Seba Pop. Pe acelaşi site de donaţii, românii încearcă să strângă 30 de mii de dolari, pentru a-l ţine în viaţă.

Pe Internet, circulă fotografii şi videouri cu băieţii care au căzut victime accidentului. Au fost filmaţi chiar în timp ce colindau, anii trecuţi.

Erau nişte copii exemplari, spun reprezentanţii bisericii româneşti din Portland. Comunitatea românescă din zonă numără peste 20 de mii de membri, iar mulţi s-au oferit să ajute familiile lovite de această nenorocire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » DRAMĂ ROMÂNEASCĂ ÎN SUA: 5 adolescenţi români, victimele unui accident groaznic. Tinerii erau la colindat, la comunitatea de români din Oregon (VIDEO)