Antena Meniu Search
x

Dubaiul bate la portile Barcelonei

Un grup de investitori americani vrea sa construiasca o insula artificiala la portile Barcelonei

Dubaiul in varianta catalana: O insula artificiala in largul coastei, legata de continent prin „slidere si drumuri alimentare”. Este proiectul enorm pe care investitorii din Statele Unite vor sa-l puna in aplicare, dar care, s-a lovit de scepticismul autoritatilor din Barcelona.

Mai exact, planul prevede o multime de detalii spectaculoase, printre care cel mai mare hotel din Europa, cu peste 2.000 de apartamente, precum si un turn Galaxy de 300 de metri.

Investitia totala ar fi de 1.500 de milioane de euro, iar complexul ar cuprinde, de asemenea, un centru de afaceri deschis 24 din 24 de ore, posibilitatea de a acosta iahturi de pana la 650 de metri lungime, penthouse-uri si apartamente private. Preturile ar varia intre 300 si 1.500 de euro pentru o noapte la hotel, in functie de luxul dorit. Iar un penthouse cu heliport propriu ar ajunge la 70 de milioane de euro.

Cu toate acestea, exista indoieli serioase cu privire la viabilitatea proiectului si sunt multi care se intreaba daca, de fapt, este o inginerie publicitara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Dubaiul bate la portile Barcelonei