Antena Meniu Search
x

După ce au văzut cum luptă soldații ruși, americanii nu se mai tem de al Treilea Război Mondial: Dominăm Rusia în luptă directă

SUA nu ar trebui să se teamă de al Treilea Război Mondial cu Rusia, după ce armata lui Vladimir Putin a demonstrat un nivel impresionant de „inepție” în Ucraina, susțin câțiva senatori americani, potrivit Fox News.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 18:52

După ce au văzut cum luptă soldații ruși, americanii nu se mai tem de al Treilea Război Mondial: Dominăm Rusia în luptă directă
După ce au văzut cum luptă soldații ruși, americanii nu se mai tem de al Treilea Război Mondial: Dominăm Rusia în luptă directă - Shutterstock

„Nu l-aș numi al Treilea Război Mondial”, a declarat senatorul republican de Idaho Jim Risch, la Fox News. "Cred că... s-ar termina destul de repede pentru că, cu forțele convenționale pe care le-a avut acolo, nu am mai văzut un astfel de nivel de inepție de mult, mult timp. Așa că nu sunt la așa de îngrijorat de asta."

Amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin au stârnit temeri cu privire la o escaladare și au amplificat perspectiva de a trage SUA în conflictul din Ucraina - o situație despre care președintele Biden a insistat că nu se va întâmpla. Și senatorul republican Lindsey Graham nu crede într-un război global. „Nu va fi al Treilea Război Mondial, totul este o cacealma. Putin știe că nimeni nu câștigă un atac nuclear. Dacă ar ordona un atac asupra Statelor Unite, un general l-ar împușca în cap."

Problemele logistice și tactice cu care armata rusă s-a confruntat în Ucraina a sporit încrederea politicienilor americani că SUA vor învinge rapid Rusia într-un conflict.

Dovezile indică faptul că Putin se aștepta ca intervenția sa militară să rămână una scurtă: un articol publicat accidental de agenția de presă aservită Kremlinului RIA declara victoria la 4 zile de la începutul invaziei, iar planurile de luptă găsite asupra unui oficial rus capturat sugerau o perioadă de 15 zile pentru a cuceri toată țara. După 18 zile, Rusia încă nu a obținut controlul asupra mai multor orașe importante, inclusiv Kiev-ul.

În weekend, șeful Gărzii Naționale din Rusia și apropiat al președintelui Vladimir Putin a recunoscut că “operațiunea nu decurge cum ar vrea Moscova”. Imediat luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre “preluarea controlului total” asupra marilor orașe din Ucraina și despre noi ofensive asupra acestora, negând că Putin e nemulțumit de armată. Potrivit lui Peskov, preşedintele rus a ordonat până acum "ministerului Apărării să nu lanseze un asalt rapid asupra marilor centre urbane, inclusiv Kiev" pentru a evita pierderi grele în rândul civililor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » După ce au văzut cum luptă soldații ruși, americanii nu se mai tem de al Treilea Război Mondial: Dominăm Rusia în luptă directă