Antena Meniu Search
x

Dușuri reci pentru o cauză nobilă

O nouă "modă virală" acaparează internetul. "Provocarea găleţii îngheţate".

Vezi și

 O nouă "modă virală" acaparează internetul. "Provocarea găleţii îngheţate". Cei ce o acceptă trebuie să facă, de bună voie, un duş rece în faţa unei camere video şi să posteze înregistrarea pe internet.

Justin Timberlake, Oprah Winfrey sau întreaga distribuţie a serialului Anatomia lui Grey se numără printre vedetele care au acceptat duşul din "găleata îngheţată". Li s-au alăturat nenumărate celebrităţi mai puţin cunoscute la noi. Între ele, o echipă de fotbal american, cu galerie cu tot, care, în locul găleţilor, a apelat la maşina pompierilor.

Cine a trecut cu bine încercarea poate să provoace, la rândul său, pe altcineva. Rivalităţile amicale îşi spun cuvântul: creatorul Facebook şi-a ales o ţintă pe măsură.

Bill Gates nu a rămas mai prejos şi a născocit un dispozitiv care să facă proba găleţii şi mai eficientă. Campania virală nu ar avea, probabil, atâta succes dacă nu ar fi asociată cu o cauză nobilă.

Cei care nu doresc ca găleata să le fie golită în cap trebuie să doneze, în schimb, o sută de dolari pentru combaterea Maladiei Lou Gehrig, o gravă afecţiune neurologică. Fireşte, toţi cei provocaţi fac şi donaţia, pe lângă duşul îngheţat.

Cel care a lansat campania, el însuşi suferind, nu se aştepta la o reacţie atât de puternică. În doar două săptămâni, "provocarea găleţii" a adunat aproape 6 milioane de dolari. Suma este de patru ori mai mare decât cea colectată ÎN TOT ANUL TRECUT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Dușuri reci pentru o cauză nobilă