Antena Meniu Search
x

EBOLA vine peste noi! Un bărbat purtător de virus a ajuns în Spania cu un avion din Maroc

Echipajul aeronavei a alertat autorităţile din Valencia cu privire la un posibil caz de Ebola! Avionul plecase din Maroc

Echipajul aeronavei a alertat autorităţile din Valencia cu privire la un posibil caz de Ebola! Avionul plecase din Maroc

Bărbatul a ajuns luni în Valencia cu simptome precum lipsa de aer şi sângerări nazale. De atunci, acesta se află internat în spitalul La Fe, izolat de ceilalţi pacienţi, fiind suspectat că este purtătorul virusului mortal, primul de acest fel în peninsulă, conform spuselor ministrului Sănătăţii, Manuel Llombart. Momentan, pacientul este stabil, iar medicii au prelevat probele necesare pentru a confirma sau infirma existenţa bolii.

De asemenea, Llombart a dorit să transmită populaţiei Spaniei că, deocamdată, nu există motive de îngrijorare şi că se urmează protocolul pentru astfel de situaţii. "Dorim să credem că rezultatul va fi unul negativ, dar, chiar dacă nu va fi aşa, vom face tot posibilul pentru a rezolva această problemă", a declarat acesta conform ABC.es.

Febra hemoragică Ebola este boală provocată de virusul Ebolavirus (EBOV). Acesta a apărut pentru prima dată în 1976 în Sudan şi Zair şi a decimat populaţia de gorile din Africa Centrală.

Boala declanşată de acesta poate fi letală şi se manifestă printr-o paletă largă de simptome, cum ar fi febră, diaree, durere generalizată şi câteodată hemoragie internă sau externă. Rata de mortalitate este, în general, foarte ridicată, între 80 şi 90%, din cauza şocului hipovolemic sau pentru că organele cedează. Din anul 2000, au fost înregistrate circa 160.000 de decese provocate de virusul Ebola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » EBOLA vine peste noi! Un bărbat purtător de virus a ajuns în Spania cu un avion din Maroc