Antena Meniu Search
x

Cercetătorii americani au descoperit E-coli, atât pe coajă, dar şi în pulpa lămâilor tăiate

Apa plată, cu lămâie, poate fi cumplită pentru sănătate. Chiar dacă atât citricele cât şi apa sunt considerate benefice pentru organism.

Vezi și

Apa plată, cu lămâie, poate fi cumplită pentru sănătate. Chiar dacă atât citricele cât şi apa sunt considerate benefice pentru organism, problemele apar atunci când lâmăile sunt tăiate.

Cercetătorii au descoperit inclusiv E-coli atât pe coajă dar şi în pulpa lămâilor tăiate. Şi, este doar unul dintre germenii nocivi depistaţi la microscop. Experimentul cercetătorilor de la Universitatea Clemson este unul simplu, dar cu rezultate surprinzătoare.

Oamenii au luat felii de lămâie de la 21 de restaurante diferite, pe parcursul mai multor zile şi le-au testat în laborator. A

u rămas fără cuvinte când au tras linie şi au numărat germenii periculoşi. Peste 70% dintre lămâile testate conţineau bacterii dăunătoare. 

E-coli, salmonella sau listeria sunt printre cei mai periculoşi germeni, dacă sunt înghiţiţi. Mai mult, astfel de bacterii, într-un mediu umed se pot înmulţi foarte repede, aşa că un singur pahar de apă cu lămâie ne poate băga în spital.

Cercetătorii americani nu arată cu degetul spre fructe ci mai degrabă spre mâinile murdare ale celor care le taie felii sau spre tocătoarele necurăţate corespunzător.

Nici combinaţia dintre alcool şi citrice tăiate în restaurant nu este tocmai fericită. E-coli nu moare nici în în cazul unor băuturi cu o concentraţie de 40 de procente de alcool pur. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cercetătorii americani au descoperit E-coli, atât pe coajă, dar şi în pulpa lămâilor tăiate