Antena Meniu Search
x

Edward Snowden, cautat de Statele Unite pentru spionaj, va cere azil in Rusia

Dupa trei saptamani in care a fost adapostit in aeroportul din Moscova, Edward Snowden le-a multumit autoritatilor ruse. Cel mai cautat om de pe planeta ar vrea sa obtina azil temporar in Rusia.

Vezi și

Pentru prima oara de cand a fugit din Statele Unite, Edward Snowden, a aparut in public. S-a intalnit cu avocati si reprezentanti ai Amnesty International si Human Rights Watch, pe aeroportul din Moscova, unde se ascunde de aproape trei saptamani.

“Nu vreau sa ma imbogatesc. Nu vreau sa vand secretele Statelor Unite ale Americii. Nu am devenit partenerul niciunui guvern strain in schimbul garantarii sigurantei mele”, a declarat Snowden.

Cu aceasta ocazie, Snowden le-a multumit celor trei tari din America Latina, Venezuela, Bolivia si Nicaragua, care s-au oferit sa il adaposteasca. Pentru moment ,insa, ar vrea sa ramana in Rusia: “Cred ca metoda legala pentru a ramane in siguranta in Rusia si ca, apoi, sa ma mut in America Latina este sa solicit azil in Federatia Rusa”.

Si are toate sansele sa-i fie aprobata cererea.

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, este acuzat de spionaj in SUA si risca pana la 30 de ani de inchisoare pentru ca a divulgat detalii despre programele secrete de supraveghere americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Edward Snowden, cautat de Statele Unite pentru spionaj, va cere azil in Rusia