Antena Meniu Search
x

Edward Snowden solicita azil politic in Rusia

Cel mai cautat om de pe planeta, Edward Snowden, cel care a dezvaluit programul ultra-secret prin care Guvernul Statelor Unite isi spiona cetatenii, a cerul azil politic Rusiei

Vezi și

Edward Snowden a cerut in mod oficial, azil politic in Rusia. Presedintele Vladimir Putin a declarat ca autoritatile ruse nu il vor preda pe fostul angajat al Agentiei Americane de Securitate daca acesta va alege sa ramana in aceasta tara. “Daca va dori sa ramana aici, avem o singura conditie: trebuie sa puna capat actiunilor indreptate impotriva partenerilor nostri americani, chiar daca acest lucru suna ciudat venind din partea mea”, a spus presedintele Rusiei.

Liderii europeni au cerut explicatii despre programul de spionaj american care ar fi vizat totodata institutii ale Uniunii Europene. “Sunt socat, in cazul in care acest lucru se dovedeste a fi adevarat. Ma simt tratat, in calitatea mea de european si de reprezentant al unei institutii europene, ca un reprezentant al dusmanului”, a declarat Martin Schulz, presedintele Parlamentului European.

Barack Obama nu a intarziat sa isi linisteasca partenerii europeni. Aflat in vizita oficiala in Tanzania, liderul de la Casa Alba a declarat ca Statele Unite nu are nevoie sa isi spioneze aliatii. Poate comunica foarte bine cu acestia prin intermediul telefonului. “Eu sunt ultimul utilizator al acestui fel de informatii si daca vreau sa stiu ceea ce gandeste Cancelarul Merkel, ii dau un telefon”.

Edward Snowden se afla de mai bine de o saptamana in zona de tranzit a unui aeroport din Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Edward Snowden solicita azil politic in Rusia