Antena Meniu Search
x

Egipt: Presedintele Mohamed Morsi cere armatei sa isi retraga ultimatumul

Presedintele islamist al Egiptului, Mohamed Morsi a respins ultimatumul dat de armata, dar a acceptat sa se intalneasca cu seful Statului Major, in incercarea de a dezamorsa criza politica

Vezi și

Piata Tahrir din Cairo a devenit din nou neincapatoare, iar rutele de acces spre centrul orasului au fost blocate de manifestanti. Cu totii asteapta ca, in urma ultimatumului dat de armata, presedintele Mohamed Morsi sa renunte la functie. “El trebuie sa plece ca aceasta tara sa aiba stabilitate si ca noi sa avem o democratie adevarata. Nu avem nevoie de Fratia Musulmana”.

Presiuni vin si de peste ocean. Autoritatile americane au cerut la randul lor solutionarea conflictului din Egipt. “Noi nu luam partea nimanui in acest caz. Nu tine de noi, Statele Unite, ca sa luam decizii. Vrem doar ca procesul democratic sa fie indeplinit”, a declarat Jen Psaki, purtator de cuvant Departamentul de Stat American.

Cu toate acestea, liderii islamisti indeamna populatia sa iasa masiv in strada, sfidand avertismentele armatei. Paralel cu protestele din Piata Tahrir, la Cairo au avut loc si contra-manifestatii ale sustinatorilor presedintelui Mohamed Morsi. Peste 22 de milioane de egipteni au semnat o petitie prin care cer demisia presedintelui si organizarea alegerilor anticipate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Egipt: Presedintele Mohamed Morsi cere armatei sa isi retraga ultimatumul