Antena Meniu Search
x

Ei sunt cei doi terorişti care au ucis 12 oameni, în Paris

Şerif şi Said - fraţi algerieni cu cetăţenie franceză. Ei sunt creierele atentatului de la Paris. Cei care au tras şi au luat douăsprezece vieţi

Vezi și

Şerif şi Said - fraţi algerieni cu cetăţenie franceză. Ei sunt creierele atentatului de la Paris. Cei care au tras şi au luat douăsprezece vieţi

Asupra lor, abia acum, la peste 30 de ore de la atac, se dă asaltul final. Undeva, în nordul Franţei, aproape de graniţa cu Luxemburg. Atât de departe au reuşit să fugă deşi sunt în atenţia serviciilor franceze încă dinainte de cea mai cruntă lovitură. Doar Murad, şoferul comandoului terorist, s-a predat.

În mare grabă, atacatorii se urcă în maşină. Fug de la locul măcelului, dar sunt atenţi la detalii. Unul dintre ia de pe jos un pantof ajuns, cine ştie cum, lângă maşină. Începe apoi o cursă infernală prin Paris.

După nici 4 kilometri, atacatorii fac prima greşeală. Un accident. Apoi, ameninţă un şofer, îi fură maşina şi continuă goana. Poliţiştii au plasat filtre ca să le dea de urmă. O poliţistă din România, detaşată la Paris, ia parte la operaţiune. Făcea echipă cu doi ofiţeri francezi care patrulau la un kilometru de redacţia Charlie Hebdo.

Teroriştii îşi pierd urma în nord-estul metropolei. Sunt reperaţi dimineaţă, la 80 de kilometri de Paris, unde jefuiesc o benziărie. Apoi, la ora 14:00, ora României, teroriştii se baricadează într-o casă. Cu filtre pe şosele, armată, elicoptere, blindate şi poliţişti înarmaţi ca pentru război, confruntarea finală e în plină desfăşurare.

Maşina abandonată la Paris le-a adus anchetatorilor cel mai important indiciu. Au găsit înăuntru un act de identitate. Aşa au aflat cine sunt cei 3 terorişti. Chérif Kouachi 32 de ani. Născut la Paris într-o familie de origine algeriană, Cherif era în atenţia serviciilor franceze antiterorism.

În 2004, Chérif Kouachi SE CITESTE ŞERIF CUAŞI, accent pe i iubea muzica rap şi prefera să se vadă cu prietenii în loc să meargă la moschee. Un an mai târziu, îşi lua supranumele Abu Issen şi, sub influenţa unui imam radical din Paris, se antrena deja pentru Jihad. Voia să plece în Siria şi în Irak şi să moară ca un martir. Pregătirea lui e una de amator.

A fost arestat chiar înainte să plece în Siria şi stă 18 luni în închisoare. A executat doar jumătate din pedeapsă. Radicalizarea lui a continuat. Chérif Kouachi a vrut să ajute un extremist algerian să evadeze din închisoare. Sub ochii serviciilor antitero, amatorul din 2004 devine, în 2015, cel mai periculos fugar din Franţa.

Said Kouachi. 34 de ani. Fratele de sânge al lui Charif îi devine frate şi în ideologie. Sub influenţa radicalismului, devine al doilea cel mai căutat criminal din Franţa. Fără ca cei care îl cunoşteau să bănuiască ceva.

Complicele fraţilor este cumnatul lor în vârstă de 18 ani. Mourad Hamyd se află în arest. A fugit până la 230 de kilometri de Paris, unde s-a predat Poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ei sunt cei doi terorişti care au ucis 12 oameni, în Paris