Antena Meniu Search
x

FEMEILE din viața dictatorului Fidel Castro. A condus cu o mână de fier, a iubit cu patimă (GALERIE FOTO)

A  condus Cuba cu o mână de fier și a iubit cu patimă. Este povestea legendarului lider de la Havana, Fidel Castro. 

A  condus Cuba cu o mână de fier și a iubit cu patimă. Este povestea legendarului lider de la Havana, Fidel Castro.  „El Comandante en Jefe” a murit la cei 90 de ani ai săi, luând cu sine multe secrete, multe întâmplări tăinuite și multe iubiri.

Iubirile lui Fidel Castro pot constitui oricând materie primă de roman, mai ales că nu au fost puține. Femeile din viața dictatorului ar putea fi muze într-un roman foileton, mai ales că au avut povești extraordinar de complexe.

O simplă cartografiere a vieții amoase a lui Fidel Castro ar putea fi rezumată în cinci părți:

  • Mirta Diaz-Balart: nevasta oficială (din 1948 până în 1954, şase ani)
  • Naty Revuelta: amanta artistă (din 1953 până în 1960, şapte ani)
  • Celia Sanchez: amanta de partid (din 1957 până în 1980)
  • Marita Lorenz: amanta-spioană CIA  (câteva luni din 1959)
  • Dalia Soto del Valle: nevasta care a stat ascunsă două decenii, apoi prezentată publicului (din 1961 până la moarte – 50 de ani)

Deși comandantul s-a remarcat prin dezinvoltura și pofta lui pătimașă de a iubi, toate femeile din viața lui pot fi caracterizate prin aceeași trăsătură: pudoarea ieșită din comun. În plus, niciuna nu a făcut confesiuni despre relația cu dictatorul. Bărbatul din viața lor nu le-a cumpărat tăcerea cu bani, ci a știut să aleagă Eve cu o tărie de caracter. Nu puține au fost femeile are au vândut presei aşa-zisa lor poveste de amor cu Fidel Castro, fantasmagorii alimentate de imaginații bogate, fără un fundament în realitate.

 Patru zeițe și o iubită „ascunsă”

  • Mirta Diaz-Balart a fost prima sa nevastă oficială, apare în toate manualele de propagandă ca nevastă a comandantului. Tot ea i-a dăruit lui Fidel Castro și primul copil, pe Fidelito.
  • Despre Naty Revuelta, iubita artistă a lui Castro, se spune că a fost marea sa iubire, o relație pe care nu a oficializat-o niciodată. Nici când a divorțat comandantul, în 1959, liderul de la Havano nu a cerut-o de soție. Legenda spune că cei doi s-au iubit pătimaș, iar Naty îi închina ode bărbatului iubit.
  • Celia Sanchez l-a influențat pe dictator în alegerile sale. Povestea lor a durat 33 de ani, din 1957 până în 1980. Deși din amorul lor pasional nu a rezultat niciun copil, Castro a găsit în Celia o adevărată parteneră și colaboratoare. 
  • Marita Lorenz

Avea numai 19 ani când s-a îndrăgostit de Fidel Castro, ba chiar a rămas însărcinată cu dictatorul, dar în cele din urmă, Marita s-a transfigurat total. Iubirea pe care i-o purta liderului s-a tranformat în trădare. La vârsta senectuții, s-a angajat ca spion CIA în încercarea de asasinare a liderului cubanez. La 76 de ani, fosta amantă a lui Castro a dezvăluit povestea lor de dragoste jurnaliștilor.

  • Dalia Soto del Valle, „mama eroină” din viața dictatorului, i-a dăruit cinci copilași lui Fidel Castro. Odată căsătoriţi, în 1980, potrivit tuturor biografilor (deşi Castro a dezminţit asta, în faimosul interviu documentar Comandante, realizat în 2003), după moartea Celiei, Dalia Soto del Valle i-a asigurat bărbatului Fidel viaţa de familie normală, manifestându-se şi ca infirmieră după criza din iulie 2006.

Se spune că Fidel Castro a ales de fiecare dată câte o femeie deosebită prin felul ei de a fi și de a acționa, cu veleități de lider. În plus, se pare că de fiecare dată comandantul a ținut seama de un prototip. De exemplu,  biografa Anne Georgie Geyer observa în „Guerilla Prince-Povestea nespusă a lui Fidel Castro” (Boston, 1991) că Evele care i-au fost aproape comandantului „au fost din lumea ­înaltă, americanizate, vorbitoare de engleză, aproape toate blonde, frumoase”.

Fostul lider cubanez Fidel Castro a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani, anunţă BBC, citând televiziunea de stat cubaneză. Conform anunţului făcut de Raul Castro, trupul neînsufleţit al fostului preşedinte cubanez va fi incinerat sâmbătă.

Sursa: a1.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » FEMEILE din viața dictatorului Fidel Castro. A condus cu o mână de fier, a iubit cu patimă (GALERIE FOTO)