Antena Meniu Search
x

EL PAIS: Angela Merkel, comparata cu Adolf Hitler

Ziarul spaniol El Pais a comparat-o pe Angela Merkel cu Adolf Hitler, intr-un articol publicat de catre economistul Juan Torres Lopez. In urma impotrivirii cititorilor de pe Internet, publicatia si-a retras articolul si i-a cerut scuze pentru continutul "nepotrivit" al acestuia.

In articolul publicat de editia electronica a ziarului din regiunea spaniola Andalusia, economistul Juan Torres Lopez, de la Universitatea din Sevilla, scria ca "Angela Merkel, precum Hitler, a declarat razboi restului continentului, de data aceasta pentru a garanta Germaniei spatiul sau economic vital", potrivit Sydney Morning Herald

"Merkel ne pedepseste pentru a-si proteja marile companii si banci si pentru a ascunde electoratului sau saracia la care a ajuns tara pe care o conduce", a scris Lopez.

Dupa reactii dure ale cititorilor de pe Internet, ziarul a hotarat sa-si retraga articolul si sa-si ceara scuze.

Cum era de asteptat, reactiile au aparut rapid in presa germana.

"Cumplit. El Pais a publicat un editorial in care Merkel este comparata cu Hitler", a scris pe Twitter Robin Alexander, un jurnalist al ziarului german Die Welt.

"Este o nebunie ca politicile lui Merkel sa fie puse la acelasi nivel cu ale lui Hitler. Desigur pozitia lui Merkel poate fi criticata, dar comparatia cu Hitler este incendiara si iresponsabila", a scris Mathieu von Rohr, seful biroului de la Paris al Der Spiegel.

Sursa: Antena 3

Foto: hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » EL PAIS: Angela Merkel, comparata cu Adolf Hitler