Antena Meniu Search
x
LIVE

Peste 350 de elefanţi, găsiţi morţi în Botswana. Nimeni nu știe încă ce anume îi ucide

Peste 350 de elefanți au murit din cauze încă necunoscute în Botswana, în ultimele două luni, iar experții vorbesc despre un adevărat „dezastru pentru conservarea speciilor”.

De Ana Maria Ghiarasim la 02.07.2020, 10:09
Peste 350 de elefanţi, găsiţi morţi în Botswana. Nimeni nu știe încă ce anume îi ucide
Peste 350 de elefanţi, găsiţi morţi în Botswana. Nimeni nu știe încă ce anume îi ucide - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Nimeni nu știe încă de ce mor animalele, probele luate pentru analizele de laborator fiind încă în lucru. 
  • Braconajul a fost exclus, pentru că animalelor nu le lipsesc colții de fildeș.

Dr. Niall McCann, director pentru conservararea speciilor la National Park Rescue, susține că peste 350 de carcase de elefanți au fost descoperite în Delta Okavango, începând cu luna mai, de către colegii săi din țara sud-africană.

„Este vorba despre o moarte în masă, la un nivel care nu a fost văzut de foarte mult timp. În afara morților cauzate de secetă, nu știu să se mai fi întâmplat așa ceva ”, a spus dr. Niall McCann, director pentru conservararea speciilor la National Park Rescue, scrie BBC.

„Au descoperit 169 într-un zbor de trei ore. O lună mai târziu, numărul deceselor s-a dublat”, a spus dr. Niall McCann.

Nimeni nu știe încă de ce mor animalele, probele luate pentru analizele de laborator fiind încă în lucru. 

Însă autoritățile locale au exclus braconajul drept cauză pentru aceste decese. Deocamdată, cele două ipoteze luate în calcul sunt otrăvirea sau îmbolnăvirea cu un agent patogen necunoscut. 

Nu este exclus ca elefanții să fi murit din cauze care țin de probleme neurologice. „Dacă te uiți la carcase, unii dintre ei au căzut drept în față, ceea ce arată că au murit foarte repede. Alții mor mai încet. Deci este foarte dificil să spunem care este această toxină”, a adăugat dr. Niall McCann.

În zona deltei au mai fost observați și alți elefanți vii, iar autoritățile se așteaptă la noi decese în următoarea perioadă. 

În Delta Okavango sunt aproximativ 15.000 de elefanți, 10% din totalul din țară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Peste 350 de elefanţi, găsiţi morţi în Botswana. Nimeni nu știe încă ce anume îi ucide